02 Αυγούστου 2017

Ο εφιάλτης -τυχόν- νέων αποκαλύψεων από τον Βαρουφάκη στοιχειώνει τα γατάκια του Μαξίμου

Με τον εφιάλτη - τυχόν- νέων αποκαλύψεων από πλευράς Βαρουφάκη να στοιχειώνει το Μαξίμου, η κυβέρνηση «καίγεται» να μετατοπίσει την πολιτική ατζέντα σε άλλα ζητήματα.


Πάντως τα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να απαξιώσουν κάθε φορά τα όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. «Η γραμμή του αντιπολιτευτικού αμόκ της ΝΔ δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας» αναφέρει στο iefimerida κυβερνητικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για διαρκή αναμόχλευση των όσων συνέβησαν το 2015.

Το βλέμμα στη Βουλή

Με βάση τα παραπάνω και μέχρι το τέλος της εβδομάδας-οπότε η Βουλή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της - από το Μαξίμου έχουν το βλέμμα στραμμένο στο νομοθετικό έργο και στην όλη Κοινοβουλευτική δραστηριότητα, επιχειρώντας να δώσουν το δικό τους στίγμα.

Εντός της ημέρας αρχίζει και η συζήτηση για την Υγεία. Και την Παρασκευή θα ακολουθήσει η ψηφοφορία του νομοσχεδίου Ψηφιακής Πολιτικής.

Πεδίο, το οποίο ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει εξίσου να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά- με δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβασή του- αναδεικνύοντας όταν θα μιλήσει στην Ολομέλεια τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας.

Ξορκίζουν την εξεταστική

Ενδεικτικό δε, της κατηγορηματικής άρνησης που έχουν στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο μιας εξεταστικής, αποτελούν τα όσα είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας προέταξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να ζητάει εξεταστική επειδή προηγήθηκε μια συμφωνία «που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία» όπως ανέφερε, επικαλούμενος και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Στο δια ταύτα πάντως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνητικοί δεν αισθάνονται και τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους. Φοβούμενοι, μάλλον, ότι αν γινόταν εξεταστική οι παρενέργειες θα ήταν τέτοιες που θα δηλητηρίαζαν το πολιτικό σκηνικό. Διότι, αν δεν είχαν ενδοιασμούς για συγκεκριμένους λόγους, θα μπορούσαν να εκθέσουν τον Βαρουφάκη και δη τώρα που φαίνεται να ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί με την πολιτική.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr