01 Αυγούστου 2017

Η νέα ζωή της χήρας του Στιβ Τζομπς -Νέος έρωτας, αμύθητη περιουσία [εικόνες]

Ο ιδιοφυής συνιδρυτής της Apple ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Μετά τον θάνατό του, η χήρα του Laurene Powell Jobs διαχειρίζεται την περιουσία του. Είναι σήμερα η έκτη πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.

Οι μετοχές του Στιβ Τζομπς στην Apple αξίζουν 560 εκατομμύρια δολάρια. Το 1985, ο Τζομπς εγκατέλειψε την Apple και λίγο αργότερα πούλησε τις περισσότερες μετοχές του. Αν δεν το είχε κάνει, σήμερα η περιουσία της Laurene Powell Jobs θα ήταν 65 δισ. δολάρια.


Ο συνιδρυτής της Apple είχε πουλήσει επίσης την εταιρεία του παραγωγής κινουμένων σχεδίων, Pixar, στον κολοσσό Walt Disney, έναντι 7,4 δις δολαρίων σε μετοχές. Σήμερα η αξία τους αυξήθηκε σε πάνω από 12 δις δολάρια.

Εκτός αυτών, η χήρα του Τζομπς διαχειρίζεται πολλά ακίνητα. Η κατοικία της οικογένειας Τζομπς στο Πάλο Αλτο αξίζει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο Τζομπς είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης 1.800 τ.μ στο Woodside για να χτίσει το σπίτι των ονείρων του. Επίσης, η οικογένεια κατέχει βίλα στο Μαλιμπού, ιδιωτικό τζετ, γιότ κλπ.


Με τον θάνατο του συζύγου της, στις 5 Οκτωβρίου 2011, η Laurene Powell κληρονόμησε 7 δις δολάρια και έγινε η μεγαλύτερη μέτοχος της The Walt Disney Compagny. Σε ηλικία 52 ετών αφιερώνει χρόνο στις επιχειρήσεις, στην φιλανθρωπία, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η περιουσία της αποτιμάται σε 19,4 δις δολάρια.


Από το 2013 φήμες έφεραν την χήρα του Στηβ Τζομπς να ζει με τον Adrian Fenty, πρώην δήμαρχο της Ουάσινγκτον, μεταξύ 2007 και 2011, διάσημο δικηγόρο, 44 ετών και φιλάνθρωπο. Συναντήθηκαν το 2011 σε εκδήλωση για την εκπαίδευση και συνεργάζονται στην οργάνωση College Track, με στόχο την πρόσβαση στην παιδεία για παιδιά φτωχών οικογενειών.





Το ζευγάρι υπήρξε πολύ διακριτικό τα προηγούμενα χρόνια και ελάχιστες φωτογραφίες από τις εξόδους τους διέρρευσαν στον Τύπο. Την περασμένη εβδομάδα η daily mail ανακάλυψε το ζεύγος Τζομπς-Φέντι στην Κροατία, όπου πέρασαν τις διακοπές τους στο γιότ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδιασμένο από τον Philippe Starck, το οποίο είχε παραγγείλει ο Στηβ Τζομπς το 2008, αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο, αλλά δεν χρησιμοποίησε ποτέ.


Η Laurene Powell Jobs εμφανίστηκε στους δρόμους του Ντουμπρόβνικ με τον Adrian Fenty και την 19χρονη κόρη της Εύα.



Η τελευταία επένδυση της Laurene Powell Jobs, είναι στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 160 χρόνια, αλλά το ύψος της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό. Η πιο πλούσια γυναίκα στον τομέα της τεχνολογίας έκανε την εξαγορά μέσω της φιλανθρωπικής της οργάνωσης Emerson Collective, η οποία είναι αφιερωμένη σε προγράμματα για το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η οργάνωση έχει ήδη επενδύσει στην εταιρεία Axios, η οποία ανήκε στο Politico, καθώς και στα σάιτ MotherJones και ProPublica.



Η 54χρονη σήμερα Λορίν Τζομπς από το Νιου Τζέρσεϋ έχει λαμπρές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γνώρισε τον σύζυγό της στη διάρκεια συνεδρίου, όταν έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η επιλογή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου δεν ήταν και τόσο τυχαία.


Σύμφωνα μ’ ένα βιογράφο, επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, επειδή, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε μια συμφοιτήτριά της «ήθελε να γνωρίσει έναν εκατομμυριούχο στη Silicon Valley, όπως ο Στιβ Τζομπς». Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπως η Merill Lynch και η Goldman Sachs.

Από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τον γκουρού της τεχνολογίας έμεινε δίπλα του. Μοιράστηκε μαζί του τη δόξα, τη μεγάλη ζωή αλλά στάθηκε και βράχος απέναντι στο πρόβλημα με την υγεία του και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Χορτοφάγος, όπως κι εκείνος, η Λορίν ασχολήθηκε επιχειρηματικά με τα βιολογικά προϊόντα.



Με τον Στιβ Τζομπς απέκτησαν τρία παιδιά. Ο Στιβ είχε ακόμα μία κόρη, την Λίζα Μπρέναν-Τζομπς, την οποία είχε αποκτήσει πριν το γάμο του.

Ήταν η Λορίν και τα τρία παιδιά τους, Έριν, Ιβ, Ριντ που έπεισαν τον Τζομπς να αναγνωρίσει την κόρη που είχε αποκτήσει πριν από τον γάμο του, με τη ζωγράφο Κρις-Αν Μπρέναν. Ο Τζομπς είχε αρνηθεί την πατρότητα λέγοντας πως είναι στείρος.