02 Αυγούστου 2017

Το υπ. Μεταφορών «εξαφάνισε» χιλιόμετρα έργων στα... πανηγύρια για την Ιονία Οδό

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρια αλλά δεκάδες είναι τα χιλιόμετρα στα οποία ακόμα και τώρα γίνονται έργα και που το υπουργείο Μεταφορών «ξέχασε» να αναφέρει στους... πανηγυρισμούς του για τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού.


Ενώ, δηλαδή, στις επίσημες ανακοινώσεις γίνεται λόγος για τα τελευταία 14χλμ. της Ιονίας Οδού  - από την Πέρδικα μέχρι τη συμβολή με την Εγνατία Οδό - που δίνονται στην κυκλοφορία από την Πέμπτη 3 Αυγούστου, όπως καταγγέλλουν διερχόμενοι οδηγοί στο protothema.gr από τις 27 Ιουλίου είναι κλειστό και το τμήμα από τη Φιλιππιάδα μέχρι την Πέρδικα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης με την Εγνατία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι οδηγοί με κατεύθυνση τα Ιωάννινα αναγκάζονται να βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον ανισόπεδο κόμβο της Φιλιππιάδας και να κατευθύνονται στον προορισμό τους μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, δηλαδή τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα ακόμη από τον παλιό δρόμο.

Αντιστοίχως όσοι κατευθύνονται προς το Αντίρριο προσεγγίζουν τον ανισόπεδο κόμβο ξανά μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Όταν, ωστόσο, τελικά παραδοθούν όλα τα τμήματα τότε θα βρεθεί σε λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος σε όλο του το μήκος των συνολικά 196 χιλιομέτρων.

Έτσι η διαδρομή από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί 3,5 ωρών που χρειάζονταν μέχρι πρόσφατα.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που τα εγκαίνια, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου θα κάνει ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου.