27 Αυγούστου 2017

ΝΔ: Συμφωνία αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα

Της Νίκης Ζορμπά

Ευήκοον ους στις παραγωγικές τάξεις ώστε μέσα από το σχέδιο της Ν.Δ που θα παρουσιάσει ο πρόεδρός της στη ΔΕΘ, να εκφραστεί και η… σιωπηρή και ταλανισμένη κοινωνική ομάδα, τείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πακετάροντας αποσκευές για τη Βόρεια Ελλάδα.


Η γαλάζια στρατηγική εν όψει της επίσημης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ( 16-17 Σεπτεμβρίου), προβλέπει κάθε άλλο παρά "επίσκεψη εξπρές" στα Μακεδονικά εδάφη.

Όπως επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς, η Ν.Δ θα ακολουθήσει και εφέτος την επιτυχημένη συνταγή της "Συμφωνίας Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα" καθώς το πρόγραμμα δεν θα περιοριστεί στην διήμερη επίσκεψη της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του Προέδρου της.

Στο Μοσχάτο άλλωστε υπάρχει "πυρετός" προετοιμασιών ήδη από τον Ιούλιο. Εξ ού και τώρα μπαίνουν οι "τελευταίες πινελιές" με το Γραμματέα της Νέα Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και τους συνεργάτες του να προετοιμάζουν όλα όσα θα προηγηθούν της ομιλίας του Προέδρου.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει πλέον οριστικοποιηθεί , -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στις 4 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με παραγωγικούς, εξαγωγικούς, επιμελητηριακούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ θα πραγματοποιήσει και συνάντηση με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Βάσει του προγραμματισμού μάλιστα, συνολικά, έχουν δρομολογηθεί 33 εκδηλώσεις και στους 14 νομούς της Βόρειας Ελλάδας πλην της Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 7-8-9 Σεπτεμβρίου, τριήμερο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Ακολούθως, την εβδομάδα 10 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ και όλων των Γραμματειών του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν "επιστρατευτεί" όλοι  οι Βουλευτές του Κόμματος, μέλη της πολιτικής επιτροπής και τοπικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες, μονάδες καινοτομίας, επιτυχημένες επιχειρήσεις και κοινωνικές δομές στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημειωτέον πως τα "κλιμάκια" αυτά απαρτίζονται από Τομεάρχες, Βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών και στελέχη των νομαρχιακών οργανώσεων του Κόμματος.

Το στοίχημα για την γαλάζια παράταξη είναι προφανώς να επιβάλει τη δική της διττής στόχευσης ατζέντα: Αφενός να αποδομήσει πλήρως την κυβερνητική πολιτική και αφετέρου να προβάλει πειστικό, θετικό λόγο, για τη δική της αντιπρόταση διακυβέρνησης.

"Η Νέα Δημοκρατία εκπέμπει μήνυμα εξωστρέφειας, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Θα αναδείξει τις αποτυχίες και τα ψέματα της Κυβέρνησης και θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για τη χώρα. Την ώρα που η Κυβέρνηση στήνει σόου, εμείς οργώνουμε την Ελλάδα με συστηματική δουλειά στη βάση της κοινωνίας", σχολιάζουν στελέχη της Πειραιώς, "κωδικοποιώντας" τον στρατηγικό στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, τα γαλάζια πυρά έχουν ξεκινήσει ήδη να εκτοξεύονται από την Πειραιώς προς το Μαξίμου με επίδικο την κυβερνητική αναξιοπιστία.

Λίγες μέρες πριν από τη φετινή Δ.Ε.Θ. η Κυβέρνηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Με ψέματα, φτηνές δικαιολογίες και ακόμα φτηνότερους γκεμπελισμούς, αναζητά διαφυγή από τα προβλήματα που η ίδια διόγκωσε, μέσα από σενάρια συνομωσίας, αξιοθρήνητους αντιπερισπασμούς και συκοφαντίες, τονίζουν από το Μοσχάτο, εξηγώντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την  ανεπάρκειά τους στο ζήτημα των πυρκαγιών, την απέδωσαν σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να ανασκευάσει η ίδια, μετά την μαζική κατακραυγή.

Το αυτό ισχύει και για την οπισθοδρόμηση στα πανεπιστήμια, που επιφέρει ο εκτρωματικός νόμος Γαβρόγλου, επιχείρησε αντιπερισπασμό με λαϊκίστικες τακτικές – και με λάθος συμβολικά μηνύματα – για τις σημαίες στο Δημοτικό.

Τη μία μέρα προσκείμενες στο Μαξίμου πηγές μιλάνε για επικείμενο ανασχηματισμό, την άλλη, τα μαζεύουν, επειδή δεν μπορούν να διαταράξουν ισορροπίες.

Σε Vertigo η Κυβέρνηση

Την περίοδο που ξεκίνησαν 1.400 πλειστηριασμοί την ημέρα, που έρχεται η 2η δόση φόρου εισοδήματος, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΝΦΙΑ και προσαυξημένες εισφορές, η Κυβέρνηση αναζήτησε διέξοδο σε ζητήματα προ 70 ετών, εκθέτοντας και απομονώνοντας τη χώρα, ανασύροντας διχαστικά μηνύματα, συκοφαντώντας χωρίς στοιχειώδη ευπρέπεια τους αντιπάλους της και δηλητηριάζοντας  το δημόσιο βίο, καταγγέλλουν γαλάζιες πηγές , επισημαίνοντας πως:

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία κατέδειξε τουλάχιστον 13 ψέματα από την περυσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., δεν έδωσαν καμία απάντηση.

Αντίθετα, ασχολούνται με τα νέα ψέματα που θα σερβίρει φέτος, τα οποία μάλιστα – όπως διαρρέεται από το Μαξίμου – δεν θα αφορούν μόνο την Οικονομία αλλά θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς.

Όπως δήλωναν στελέχη της Πειραιώς: "Η Κυβέρνηση – σε αγαστή συνεργασία με πολλά Μ.Μ.Ε., τα οποία κατά τα λοιπά δηλώνει ότι την πολεμούν – κάνει τα πάντα ώστε η επικοινωνιακή σκόνη που σηκώνει να καλύπτει την πραγματικότητα που η πολιτική της δημιουργεί. Μόνο που από τις πολλές ντρίπλες ζαλίζονται και οι ίδιοι. Τη μία μέρα υπεραμύνονται του Σταλινισμού και την άλλη στήνουν σόου για ιδιωτικοποιήσεις (πχ. του Ο.Λ.Θ.) που οι ίδιοι έως πρόσφατα καταψήφιζαν. Τη μία μέρα παριστάνουν τους "Ρομπέν των φτωχών” την άλλη αυξάνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Όσο και να προσπαθεί η Κυβέρνηση να στείλει τη μπάλα αλλού, ματαιοπονεί. Οι πολίτες πιέζονται στην καθημερινότητά τους, ενώ η οικονομία ακόμα δεν έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την έλευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η πορεία αυτής της Κυβέρνησης είναι ένα χρονικό αποτυχίας, ψεμάτων και εξαπάτησης. Αυτό δεν φτιασιδώνεται με τερτίπια. Αντιθέτως, η εικόνα κυβερνητικών στελεχών να πανηγυρίζουν με περισσή αυταρέσκεια και αλαζονεία, προκαλεί μεγάλη ενόχληση στην πλειοψηφία των μετριοπαθών και μη-φανατικών ψηφοφόρων. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτούς απευθύνεται και αυτών την εμπιστοσύνη κερδίζει μέρα με τη μέρα".

Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί.
http://www.capital.gr/politiki/3235015/nd-sumfonia-alitheias-me-ti-boreia-ellada