09 Αυγούστου 2017

Μύκονος: «Κάρφωσε» κορυφαίο δημόσιο λειτουργό στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ!

Εκτός από τα μελτέμια του Αυγούστου, στο νησί των ανέμων πνέει και ένας άλλος άνεμος -γνωστός σε όλους τα τελευταία χρόνια- αυτός της ασυδοσίας που επιδεικνύουν ενίοτε δημόσιοι λειτουργοί.

Μερικά νεόχτιστα δωμάτια από έναν Αλβανικής καταγωγής κάτοικο Μυκόνου και μια πέργκολα, στάθηκαν τελικά η αφορμή για να μπει σε μπελάδες ένας από αυτούς -κατέχει κορυφαία θέση στην υπηρεσία του- μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη των ακινήτων για απειλές κατά του γιου του, οι οποίες καταγράφηκαν σε κάμερα ασφαλείας!

Ο λειτουργός φέρεται να επισκέφθηκε τουλάχιστον δύο φορές την τοποθεσία με τα δωμάτια του Αλβανού ιδιοκτήτη και την δεύτερη από αυτές, έπεσε πάνω στον γιο του τελευταίου.

Ο διάλογος ανάμεσά τους ήταν πολύ έντονος, μόνο που ο δημόσιος λειτουργός δεν υπολόγισε ένα πράγμα, ότι η συνομιλία και τα όσα έλαβαν χώρα μέχρι να φύγει καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει ο πατέρας του νεαρού.

Όταν είδε τα όσα διημείφθησαν ανάμεσα στο παιδί του και τον κρατικό λειτουργό σε πολύ ευαίσθητη θέση, έστειλε το υλικό μαζί με επώνυμη καταγγελία στο τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας που είχαν ήδη δεχτεί και άλλες ανώνυμες όμως καταγγελίες για την Μύκονο και δημόσιους λειτουργούς, ενήργησαν άμεσα.

Κατέβηκαν αμέσως στο νησί των ανέμων και προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης, παίρνοντας καταθέσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μάλιστα, όπως ψιθυρίζεται στην Μύκονο ο δημόσιος λειτουργός το φυσάει και δεν κρυώνει, αφού δεν αντιλήφθηκε ποτέ τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραφαν, όταν συνομιλούσε με τον νεαρό γιο του ιδιοκτήτη.

Έλεγχοι σε όλους
Οι «αδιάφθοροι» φέρεται να κατέφτασαν στο νησί των ανέμων πριν από λίγες εβδομάδες και έπιασαν αμέσως δουλειά, ελέγχοντας σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και το κατά πόσο είναι βάσιμες ανώνυμες καταγγελίες για διάφορα θέματα, όπως π.χ. αυτό που προέκυψε με τις πολεοδομικές άδειες τον περασμένο χειμώνα.

Σύμφωνα με διαρροές προσκείμενων πηγών στο θέμα, το κλιμάκιο του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων παίρνει καταθέσεις από όλους τους αστυνομικούς του τμήματος Μυκόνου αλλά και άλλους δημόσιους λειτουργούς.

Αυτό γίνεται ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο διερευνήθηκαν και εξετάστηκαν ενδελεχώς οι δεκάδες καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και όχι μόνο σε όλο το νησί από όλες τις αρμόδιες αρχές.

Πολλές από αυτές αφορούσαν κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσα στην Χώρα και στις παραλίες του νησιού, σε κάποιες από τις οποίες βασιλεύει ο νόμος του ιδιοκτήτη.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν σύμφωνα με τα όσα διαχέονται και άλλες υποθέσεις μετά από ανώνυμες καταγγελίες που έφθασαν στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηματισμό και μίζες δημόσιων λειτουργών, προκειμένου να διευκολύνουν κάποιους να κάνουν την «δουλειά» τους.

Κατά γενική παραδοχή στο νησί των ανέμων επικρατεί χρόνια τώρα ένας αέρας παρανομίας σε ότι αφορά την δόμηση ή την επέκταση επιχειρήσεων και κατοικιών, ενώ οργιάζουν οι φήμες για μίζες παντός είδους, προκειμένου όλοι να είναι ικανοποιημένοι.

Κάπως έτσι φτάσαμε -λένε πολλοί- να στήνεται ολόκληρο εστιατόριο πάνω στην άμμο μιας παραλίας κόβοντάς την στην μέση, όπως συνέβη στο Καλό Λιβάδι φέτος, όπου τρως εκεί όπου κανονικά έπρεπε να κάνουν το μπάνιο τους οι άνθρωποι.

Κανείς δεν ξέρει αν η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ελεγχθεί για το αν έχει άδεια να στήσει τραπέζια κυριολεκτικά πάνω στην παραλία, σε ένα νησί όπου αφθονούν οι «κυνηγοί» του εύκολου χρήματος τα τελευταία χρόνια.

Ένας από αυτούς εξακολουθεί να πληρώνει τους πάντες μόνο με μετρητά, ακόμη και όταν κάποιοι -ελάχιστοι- του ζητούν επιταγές, μοιράζοντας χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα σε προμηθευτές και προσωπικό.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα διαχέονται στα σοκάκια της Χώρας όλα πλέον στο νησί λειτουργούν σε ένα καθεστώς όπου ο καθείς μπορεί ενίοτε να κάνει ότι θέλει, χωρίς να υπολογίζει συνέπειες ή κυρώσεις οι οποίες σπάνια αποδίδονται.

Ο χαμός με τις πολεοδομικές άδειες που κρατάει από τον χειμώνα και οι δεκάδες καταγγελίες ακόμη και για δωροδοκία, φέρεται να έστειλαν το κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων στο νησί, προκειμένου να διαπιστωθεί τι πραγματικά συμβαίνει και να ξετυλίξει τον μίτο της Αριάδνης και σε άλλες υποθέσεις που καταγγέλθηκαν ανώνυμα πάντα και εικάζεται ότι αφορούν στον χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων.

Το αν και κατά πόσο είναι βάσιμες όλες αυτές οι καταγγελίες δεν είναι καθόλου εύκολο να διαπιστωθεί, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να βρεθούν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να «δέσει» η υπόθεση.

Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι σε μια Μύκονο που «βουλιάζει» από κόσμο πλέον και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, ενώ κάποια τμήματα όπως αυτό της Πολεοδομίας υπολειτουργούν εδώ και μήνες.

Κατά την διάρκεια μιας τέτοιας έρευνας οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ μπορούν να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού ή τραπεζικού απορρήτου, ενώ έχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία όλων των αστυνομικών αρχών καθώς και σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

πηγή: mononews.gr