24 Αυγούστου 2017

Τι συζητούσαν επί… μιάμιση ώρα Τζιτζικώστας- Μητσοτάκης;

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χτες στο Μοσχάτο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων, αυτοδιοικητικών, εθνικών και ευρωπαϊκών.

Τους δυο άνδρες απασχόλησε η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, καθώς επίκειται και η σύσκεψη εργασίας του Προέδρου της ΝΔ με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και με τα Επιμελητήρια της βόρειας Ελλάδας.

Με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε τα ζητήματα της ατζέντας για τη Θεσσαλονίκη και τα πιο επείγοντα θέματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στον Πρόεδρο της ΝΔ τα σημαντικότερα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και μια σειρά από θέματα υποδομών, όπως και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν.

Επίσης, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας αντάλλαξαν απόψεις για ευρωπαϊκά ζητήματα, την πορεία του ΕΣΠΑ και την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ, ενώ συζήτησαν τις δυνατότητες της βέλτιστης αξιοποίησης του ρόλου του Περιφερειάρχη για τη χώρα, ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής και αυτοδιοικητικής επικαιρότητας και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων.

karfitsa.gr