26 Αυγούστου 2017

ΓΥΦΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ! Μυτιλήνη: Ανήλικοι έκαναν αναλήψεις και αγορές με κλεμμένη κάρτα

Λιγότερο από ένα 24ωρο χρειάστηκαν οι άνδρες της Ασφαλείας Μυτιλήνης για να εξιχνιάσουν την διάρρηξη σε ένα σπίτι στην περιοχή της Καλλονής, από το οποίο μεταξύ άλλων είχε κλαπεί μια χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε σε αγορές και αναλήψεις μετρητών!


Οι ανήλικοι δράστες ηλικίας 16 και 17 χρόνων δεν είχαν υπολογίσει ότι θα τους κατέγραφαν οι κάμερες ασφαλείας των τραπεζών, όταν έκαναν ανάληψη ύψους 1.000 ευρώ από Α.Τ.Μ. με την κάρτα που είχαν αρπάξει από το σπίτι ενός 56χρονου στο οποίο είχαν τρυπώσει από ένα ανασφάλιστο παράθυρο την περασμένη Τετάρτη.

Αντίθετα, συνέχισαν να την χρησιμοποιούν αγοράζοντας διάφορα προϊόντα από ένα κατάστημα και χρεώνοντας τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη της!

Η δράση των δυο νεαρών Ελλήνων εξιχνιάστηκε άμεσα κι έτσι συνελήφθησαν  και στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν 490 ευρώ που αποδόθηκαν στον 56χρονο.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, που τους απήγγειλε κατηγορίες για κλοπή και απάτη, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ