23 Αυγούστου 2017

Πού έκαναν διακοπές οι υπουργοί του Τσίπρα όταν καιγόταν η Αττική

«Λιάζονταν» τα στελέχη της κυβέρνησης τις μέρες που μαινόταν η φωτιά κοντά στην πρωτεύουσα
Eικόνα απόλυτης διάλυσης παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση τις ηµέρες που οι εστίες φωτιάς ξεσπούσαν λίγα µόλις χιλιόµετρα από την Αθήνα, σχηµατίζοντας µέτωπο 25 χιλιοµέτρων, και το νησί της Ζακύνθου τυλιγόταν στις φλόγες, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις ταλαιπωρούσαν περιοχές της Ηλείας ακόµα µία φορά µετά από 10 χρόνια, υπενθυµίζοντας σε πολλούς τον εφιάλτη του 2007.

Ενας πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, που εµφανίστηκε την Τετάρτη, όταν οι φωτιές είχαν σβήσει, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, που δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, και η είδηση δεν ήταν οι ανακοινώσεις για την ενηµέρωση της κατάστασης αλλά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του για να γυρίσει στην Αθήνα, και ένα Υπουργικό Συµβούλιο που ήταν διάσπαρτο σε περιοχές της Ελλάδας, έκανε διακοπές χωρίς να ενδιαφερθεί έστω για τυπικούς λόγους για το τι γίνεται στα πύρινα µέτωπα.

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Αναμφίβολα ένας από τους µεγαλύτερους πρωταγωνιστές της κυβερνητικής ανυπαρξίας δεν ήταν άλλος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο.

Οι «φωτιές» της Αττικής τον βρήκαν στο 5άστερο ξενοδοχείο «Adrina Resort & Spa», στην παραλία Αντρίνα της Σκοπέλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για τις διακοπές του το συγκεκριµένο κατάλυµα που συνδυάζει την ιδιωτικότητα µε την πολυτέλεια, γι’ αυτό χαρακτηρίζεται η «Ελούντα των Σποράδων», και τη high season τα δυσεύρετα δωµάτιά του κοστίζουν περίπου 500 ευρώ τη βραδιά. Το Σάββατο 12 Αυγούστου έστειλε το τελευταίο του tweet και στη συνέχεια κατέβασε επικοινωνιακά ρολά, ξεκινώντας τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου οι υπόλοιποι ένοικοι του ξενοδοχείου τον είδαν στο πρωινό και παρατήρησαν ότι µιλούσε συνέχεια στο κινητό τηλέφωνό του. Σύµφωνα µε µαρτυρίες, συνοδευόταν από τη σύντροφό του. Κατά τη διάρκεια της παραµονής του στο νησί είχε και ένα απρόοπτο στην παραλία του Πανόρµου, καθώς ενώ κολυµπούσε, ένας άλλος λουόµενος έπαθε κράµπα δίπλα του και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον καθησύχασε και τον βοήθησε να βγει στην ακτή, χωρίς το περιστατικό να είναι σοβαρό.

Τη ∆ευτέρα 14 Αυγούστου ο ∆. Τζανακόπουλος είχε κυριολεκτικά εξαφανιστεί, αφού, σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες, την ώρα που η δυσαρέσκεια και τα σχόλια για την ανυπαρξία της κυβέρνησης φούντωναν, ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να τον καλέσει σε όλα τα διαθέσιµα κινητά, τόσο στο προσωπικό του όσο και στα υπηρεσιακά, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει. Αποτέλεσµα ήταν µέχρι αργά το βράδυ να µην υπάρχει καµία επίσηµη ανακοίνωση ή ενηµέρωση από το Μέγαρο Μαξίµου για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα, µε τη σύσκεψη µε τους συναρµόδιους υπουργούς να φαντάζει «όνειρο θερινής νυκτός». Το µεσηµέρι της Τρίτης 15 Αυγούστου και ενώ η φωτιά στο Καπανδρίτι είχε πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, η θερινή ραστώνη τελείωσε απότοµα για τον κ. Τζανακόπουλο, που αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα. Μάλιστα, επειδή η συγκοινωνία στο νησί δεν είναι ιδιαίτερα τακτική, επιστρατεύτηκε σκάφος του Λιµενικού προκειµένου να τον µεταφέρει.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, το «Adrina Resort & Spa» αποτελεί «ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότηµα, σχεδιασµένο µε αρµονικό τρόπο, ώστε να προσελκύσει απαιτητικούς επισκέπτες που αναζητούν την οµορφιά στην απλότητα, για να τους προσφέρει µια µοναδική εµπειρία». Στο παρελθόν το έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο Αλέξης Τσίπρας µπορεί να µην προτιµάει πλέον την Αίγινα για τις διακοπές του, όµως αυτό δεν ισχύει για τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαµπουράρη, ο οποίος δεν µπορεί να φανταστεί το καλοκαίρι του µακριά από το όµορφο νησί του Αργοσαρωνικού και το σπίτι που διατηρεί στον οικισµό του Σφεντουρίου.

Ο υπουργός Επικρατείας πηγαινοερχόταν το µεγαλύτερο διάστηµα του καλοκαιριού, αλλά το προηγούµενο Σαββατοκύριακο συνδυάστηκε άψογα µε την αργία του ∆εκαπενταύγουστου, ακόµα και αν µεγάλες περιοχές της χώρας βρίσκονταν σε πύρινο κλοιό. Το βράδυ της Τρίτης µάλιστα, ενώ τα πύρινα µέτωπα στην Αττική βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη και ακόµα και ο… εξαφανισµένος ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος τελικά βρέθηκε, ο Αλ. Φλαµπουράρης παρέµεινε στην Αίγινα, όπου απόλαυσε το ποτό του σε µαγαζί, σύµφωνα µε πληροφορίες των «Π».

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Παραδοσιακός ως προς την επιλογή του τόπου διακοπών του αποδείχθηκε και ο υπουργός Οικονοµικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πηγαίνοντας στην ιδιαίτερή πατρίδα του, την Πρέβεζα. Εκεί έφθασε το περασµένο Σάββατο, έχοντας τακτοποιήσει τα πάντα στο υπουργείο του και, όπως αποδείχθηκε, δεν στάθηκε τίποτα ικανό να τον κάνει να διακόψει τις ολιγοήµερες διακοπές του. Στο πατρικό του σπίτι τον περίµενε η γυναίκα του µε τα παιδιά τους, οι οποίοι είχαν µεταβεί εκεί νωρίτερα.


Νίκος Παππάς

Οι πυρκαγιές µέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και τον ∆εκαπενταύγουστο, πολλαπλασιάζονταν, αλλά το ίδιο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε µε τους καλύτερους οιωνούς για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε µια σπάνια δηµόσια εµφάνιση µε τη σύζυγό του, Ελενα Παντοπούλου, σε µία ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών του στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, στην Κορινθία, µε την οικογένειά του. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να κάθεται στις ειδικές θέσεις για τους επισήµους, στην πρώτη σειρά, µαζί µε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, για να παρακολουθήσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου.



Παναγιώτης Κουρουμπλής

Από την ίδια παράσταση ξεκίνησε την καλοκαιρινή του εξόρµηση και ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουµπλής, συνδυάζοντας το «τερπνόν µετά του ωφελίµου» αφού, όπως ανακοινώθηκε, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στα εγκαίνια του πρώτου Ενηµερωτικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, στην παραλία Καλό Λιβάδι, στη Μύκονο, κάνοντας παράλληλα τη βόλτα του µε τον δήµαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη. Ο υπουργός, για να µην πηγαινοέρχεται Αθήνα Κυκλάδες, παρέµεινε στην περιοχή, καθώς στις 15 Αυγούστου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασµούς για την Κοίµηση της Θεοτόκου, στην Τήνο.


Γιώργος Κατρούγκαλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να κάνει µία µίνι περιοδεία στην εκλογική του περιφέρεια, τη Μεσσηνία, όπου έστρεψε τα φώτα της δηµοσιότητας πάνω του λόγω της εµφάνισής του µε λινό κοστούµι και… σαγιονάρες, κατά τη διάρκεια οµιλίας του σε εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης. Οι πληροφορίες για την ακραία στιλιστική του επιλογή αναφέρουν ότι έγινε λόγω εγκαυµάτων που απέκτησε από λάθος που έκανε ο ίδιος, µπερδεύοντας την επιλογή του κρύου µε το ζεστό νερό στο µπάνιο.


Η υπόλοιπη κυβέρνηση

Κλασικούς προορισμούς επέλεξαν για την καλοκαιρινή τους ανάπαυλα κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, χωρίς οι πυρκαγιές να διαταράξουν την αυγουστιάτικη ραστώνη τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης ∆ραγασάκης, τις ηµέρες που µαίνονταν οι πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία βρισκόταν στη Μάνη, µία περιοχή που πλήρωσε πρώτη το τίµηµα της κακής κρατικής λειτουργίας στο επίπεδο της πυρόσβεσης, τον Ιούνιο. Λίγο νοτιότερα, ο υπουργός Οικονοµίας, Γιώργος Σταθάκης, επισκέφθηκε την ιδιαίτερή του πατρίδα, τα Χανιά, για την καλοκαιρινή του ανάπαυλα.

Στην Κρήτη επίσης, συγκεκριµένα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Ρέθυµνο, απόλαυσε τις διακοπές του και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος εθεάθη στην παλιά πόλη µαζί µε τον υφυπουργό Αθλητισµού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ανατολικότερα, και συγκεκριµένα στο νησί της Πάρου, απόλαυσε τις διακοπές του για τον ∆εκαπενταύγουστο ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/pou-ekanan-diakopes-tsipras-ke-ipourgi-otan-kegotan-attiki