09 Αυγούστου 2017

Εφοδος του FBI στο σπίτι του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν οι πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας στις ΗΠΑ.

Αυτό γιατί εισέβαλλαν στην κατοικία του Πολ Μάναφορτ, του άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ— στη Βιρτζίνια, και κατέσχεσαν έγγραφα και άλλα υλικά .


Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Ιουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Washington Post.

Η έφοδος αυτή, βάσει εντός εντάλματος ερεύνης, έγινε χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση την 26η Ιουλίου, μία ημέρα αφού ο Μάναφορτ συναντήθηκε με στελέχη του προσωπικού της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, γράφει η Post, η οποία επικαλείται πρόσωπα τα οποία δεν κατονομάζει και τα οποία είναι ενήμερα για την έρευνα.

«Πράκτορες του FBI εξετέλεσαν ένα ένταλμα ερεύνης σε μια από τις οικίες του κ. Μάναφορτ. Ο κ. Μάναφορτ πάντοτε συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το έπραξε και σε αυτή την περίπτωση», ανέφερε ο Μαλόνι σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ένταλμα ερεύνης ήταν εξαιρετικά ευρύ και οι πράκτορες του FBI που διεξήγαγαν την έφοδο για λογαριασμό του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ πήραν μαζί τους διάφορα έγγραφα, ανέφερε η Ουάσινγκτον Ποστ.

Κατά πληροφορίες που δημοσιεύει από τη δική της πλευρά η εφημερίδα The New York Times, ανάμεσα στα έγγραφα που πήραν μαζί τους οι πράκτορες είναι φορολογικές δηλώσεις του Μάναφορτ και έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικούς του λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Το FBI και το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.