25 Αυγούστου 2017

ΑΝΤΩΝΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ; Φραγή στο γερμανικό ιστότοπο της Indymedia επέβαλλε το Βερολίνο

Τώρα διάφορα στελέχη της ΝΔ λένε ότι θα κλείσουν το δικό μας indymedia όταν ξαναγοίνουν κυβέρνηση.... παιδιά αφήστε το... σας είδαμε όταν κυβερνούσατε για το συγκεκριμένο θέμα

Την απαγόρευση λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας «linksunten.indymedia.org» ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, οι αρχές διεξάγουν έρευνες στους χώρους διαχείρισης της ιστοσελίδας, που βρίσκονται στο Φράιμπουργκ, καθώς και στο υλικό που είναι αποθηκευμένο στους υπολογιστές.


Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η ιστοσελίδα θεωρείται το βασικό μέσο της ακροαριστεράς στη χώρα, ενώ ως αιτιολογία για την απόφαση αναφέρθηκε ότι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης παραβίαζε τον ποινικό κώδικα και στρεφόταν κατά της συνταγματικής τάξης.

«Στην περίπτωση του "linksunten.indymedia.org" έχουμε να κάνουμε με το σημαντικότερο μέσο του αριστερού εξτρεμισμού που είναι προσανατολισμένος στη βία. Εδώ και χρόνια λειτουργεί ως φόρουμ για την άνευ όρων και ορίων διάδοση ειδήσεων που έχουν να κάνουν με την προπαγάνδα και τις παραβατικές πράξεις της εξτρεμιστικής Αριστεράς», αναφέρει χαρακτηριστικά το αιτιολογικό της απαγόρευσης.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», που πρώτο μετέδωσε την είδηση, η ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 -στη διοργάνωση και προβολή των οποίων εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έπαιξε καίριο ρόλο.

«Με τα μέτρα αυτά καταφέρθηκε ένα ισχυρό πλήγμα κατά του αριστερού εξτρεμισμού στη Γερμανία», σχολίασε ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Thomas Strobl.

http://www.liberal.gr/arthro/161215/epikairotita/2017/fragi-sto-germaniko-istotopo-tis-Indymedia-epeballe-to-berolino.html