24 Αυγούστου 2017

Πώς ο βασιλιάς του π@ρνό στην Ιαπωνία έγινε γκουρού των start ups

Πρόκειται για τον ένατο πλουσιότερο άνδρα της Ιαπωνίας και μέχρι πρότινος παρία της χώρας του.

Ο Κέισι Καμεγιάνα κατάφερε από βασιλιάς του πορνό να γίνει ο γκουρού των start ups στην Ιαπωνία, σε τέτοιο βαθμό που να δίνει πλέον διαλέξεις σε αξιοσέβαστα πανεπιστήμια, όπως το πανεπιστήμιο του Keio.


Εδώ και χρόνια οι τράπεζες δεν του έδιναν επιχειρηματικά δάνεια ενώ τον απέκλειαν από επιχειρηματικές συμφωνίες, παρά το γεγονός ότι είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια «αυτοκρατορία» που δεν αποτελούνταν μόνο από ταινίες ενηλίκων αλλά και από πλατφόρμες FX, βιντεοπαιχνίδια και ηλιακές φάρμες. Μάλιστα, πέρυσι οι πωλήσεις από τις ταινίες πορνό αντιστοιχούσαν σε μόλις 1,7 δισ. δολ.

Όλα άλλαξαν όταν ο σκηνοθέτης Τακέσι Κιτάνο δέχτηκε να συμμετάσχει σε διαφημίσεις για την προώθηση του εκκολαπτηρίου start up που ετοίμαζε. Η κίνηση αυτή πυροδότησε την δημόσια αποδοχή με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον πρωτοπόρος του Internet και πρότυπο επιχειρηματία.

Μάλιστα πρόσφατα η οικονομική εφημερίδα Nikkei τον συμπεριέλαβε στο Top 100 των καλύτερων εργοδοτών στην Ιαπωνία, πάνω από την ΙΒΜ και τη Google.

Παρά τα διαφορετικά προφίλ και... «πρόσωπα» που του έχουν φορέσει κατά καιρούς (τον έχουν κατηγορήσει ότι ήταν γκάνγκστερ στη ιαπωνική μαφία), ο ίδιος είναι απλός και χαμηλών τόνων. Παντρεμένος και με δύο παιδιά, ο 56χρονος Καμεγιάνα κυκλοφορεί με T-shirts και ποδήλατο, παρά το γεγονός ότι έχει προσωπική περιουσία 3,5 δισ. δολάρια.