11 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτο: 12 πίθηκοι πέθαναν ταυτόχρονα από έμφραγμα επειδή αντίκρισαν...

Φως στο μυστηριώδη θάνατο δώδεκα πιθήκων που βρέθηκαν νεκροί σε δάσος της Ινδίας έριξε η νεκροψία στην οποία υπέβαλαν τα άτυχα ζώα κτηνίατροι της περιοχής.

Τα άψυχα σώματα των δώδεκα πιθήκων ανακαλύφθηκαν σε δάσος της περιοχής Kotwali Mohammadi από κατοίκους κοντινού χωριού. Το γεγονός ότι οι σοροί τους δεν έφεραν σημάδια κακοποίησης ούτε δαγκωνιές από κάποιο άγριο ζώο έκανε τους κτηνιάτρους που τα εξέτασαν να πιστέψουν αρχικά ότι οι πίθηκοι δηλητηριάστηκαν.

Ωστόσο, κατά τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη συνέχεια δεν βρέθηκε ίχνος δηλητηρίου στο αίμα τους, αλλά διαπιστώθηκε ότι και τα 12 ζώα πέθαναν από ανακοπή καρδιάς, που προέκυψε μετά από ένα ισχυρό σοκ.

«Επιβεβαιώσαμε κατά τη νεκροψία ότι οι πίθηκοι πέθαναν από ανακοπή. Πιστεύουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο μπορεί να προκλήθηκε από την παρουσία κάποιας τίγρης στην περιοχή, την οποία οι πίθηκοι είτε άκουσαν να βρυχάται ή αντίκρισαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να υποστούν έμφραγμα», δήλωσε ο Δρ. Sanjeev Kumar, επικεφαλής κτηνιατρικού κέντρου στην περιοχή.

Ωστόσο, αυτή η εξήγηση για τον ταυτόχρονο θάνατο των πιθήκων δεν δείχνει να ικανοποιεί άλλους ειδικούς στην άγρια πανίδα, που πιστεύουν ότι και τα 12 ζώα είχαν μολυνθεί από κάποιον ιό και ότι ο θάνατός τους χρήζει περαιτέρω έρευνας.



Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ