01 Σεπτεμβρίου 2017

Περίπου 300 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί - Το όρος φιλοξενεί τουρίστες για κάθε είδους ορειβατικές δραστηριότητες και αυτή τη στιγμή, έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε 27 από τα τουριστικά κέντρα της περιοχής, καθώς έχουν καταστραφεί γέφυρες και εθνικοί δρόμοι από και προς το Ελμπρούς
Κατολίσθηση που έγινε στο Ελμπρούς, έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές περίπου 300 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή, μετά την κατολίσθηση και δεν μπορούν να αποχωρήσουν. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει αναφορά για κάποιον τραυματία.

Όπως αναφέρουν τα πολωνικά μέσα, οι εγκλωβισμένοι είναι περίπου 500 ενώ περίπου 140 από αυτούς είναι ξένοι από 14 χώρες, μεταξύ των οποίων Πολωνία, ΗΠΑ, Κίνα, Σλοβενία, Μαλαισία.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το δρόμο που είναι κοντά στο σημείο να έχει καταστραφεί, από την κατολίσθηση, ενώ αναφέρεται ότι έχει ενημερωθεί η ρωσική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Βλαντιμίρ Αντρέεβιτς Πούσκοφ, έχει ήδη ξεκινήσει κινητοποίηση για λύση του προβλήματος.

Το όρος φιλοξενεί τουρίστες για κάθε είδους ορειβατικές δραστηριότητες και αυτή τη στιγμή, έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε 27 από τα τουριστικά κέντρα της περιοχής, καθώς έχουν καταστραφεί γέφυρες και εθνικοί δρόμοι από και προς το Ελμπρούς.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιούνται έρευνες, για πιθανούς αγνοούμενους.

Το Ελμπρούς είναι το υψηλότερο όρος του Καυκάσου και το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης. Το Ελμπρούς έχει δύο κορυφές και οι δύο "κοιμώμενα" ηφαίστεια. Η δυτική κορυφή του βρίσκεται στα 5.642 μέτρα, ενώ η ανατολική κορυφή είναι λίγο χαμηλότερη στα 5.621 μέτρα