05 Σεπτεμβρίου 2017

Εθνική από ατσάλι, πέρασε στον τελικό... θα παλέψει για την 5η θέση-Έκρηξη Αντετοκούνμπο-ΒΙΝΤΕΟ

Η εθνική ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε με 77-89 για την 4η αγωνιστική του ομίλου και θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Πολωνία για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ίδιο θέαμα και την ίδια απογοητευτική εικόνα παρουσίασε η εθνική ομάδα μπάσκετ στην αναμέτρηση κόντρα στη Φινλανδία για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, γνωρίζοντας μια ακόμα ήττα με 77-89.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ και προσπαθούσε να περιορίσει το προβάδισμα των Φινλανδών, χωρίς να είναι σε κανένα σημείο ανταγωνιστικό.

Μονόδρομος πλέον για την πρόκριση στην επόμενη φάση των νοκ άουτ αγώνων η νίκη κόντρα στην Πολωνία, την Τετάρτη στις 17:30, η οποία θα χαρίσει στην «επίσημη αγαπημένη» την τέταρτη θέση και το «εισιτήριο» για την Κωνσταντινούπολη.
Το σενάριο πρόκρισης και ο πιθανός αντίπαλος στους «16»

Η Ελλάδα παίζει τελικό αύριο με την Πολωνία καθώς προκρίνεται μόνο με νίκη και εάν τα καταφέρει θα κοντραριστεί με το νικητή του αυριανού αγώνα Λιθουανία-Γερμανία (14:45)

Με μία αγωνιστική να μένει για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Eurobasket τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και εξαιρετικά ξεκάθαρα για την Ελλάδα που μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει τελικό με την Πολωνία αφού αν νικήσει θα προκριθεί, αν ηττηθεί αποχαιρετά και υπογράφει την μεγαλύτερη αποτυχία των τελευταίων ετών.

Η Ελλάδα αν προκριθεί θα το κάνει ως τέταρτη κάτι που σημαίνει πως στο πρώτο νοκ άουτ θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Λιθουανίας-Γερμανίας (14:45, 06/09).

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Α’ ομίλου:
14:45 Σλοβενία-Γαλλία
17:30 Ελλάδα-Πολωνία
20:45 Φινλανδία-Ισλανδία

Η βαθμολογία
Σλοβενία 8
Φινλανδία 7
Γαλλία 7
Πολωνία 5
Ελλάδα 5
Ισλανδία 4

Έκρηξη Αντετοκούνμπο: «Να παίζουν στην Εθνική αυτοί που θέλουν να παίζουν με την ψυχή τους!»

O Θανάσης Αντετοκούνμπο με μία καυστική δήλωση κατέδειξε το κακό και βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας, μετά την ήττα από τη ΦινλανδίαΟ διεθνής φόργουορντ είχε μόνο μία ατάκα να πει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα της Εθνικής στη Hartwall Arena, αυτή τη φορά από την οικοδέσποινα Φινλανδία με 89-77 για την 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου στο Eurobasket 2017.

Κι αυτή ήταν άκρως καυστική για τους συμπαίκτες του, χωρίς πάντως να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που δεν παίζουν με την ψυχή τους στην Εθνική.

«Να παίζουν αυτοί που θέλουν να παίζουν με την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα», ήταν η ατάκα του Θανάση και μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο για να αντιληφθείτε εύκολα τον εκνευρισμό του…