28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σπύρος Μελάρης «πίσω» από το μαϊμού βίντεο με δήθεν νεκροψία στον εξωγήϊνο του Ρόζγουελ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μυθικό διαβόητο βίντεο έχει καταγραφεί το 1995 και όχι το 1947, σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου με τη βοήθεια ενός παραγωγού και με χρήση υλικών και μέσων της δεκαετίας του 1940.

Το 1995 ο κόσμος είδε μια καταγραφή της φερόμενης αυτοψίας που έγινε σε έναν εξωγήινο το 1947, έτος κατά το ποίο συνέβη το περίφημο περιστατικό στην πόλη Ρόζγουελ, στο Νέο Μεξικό στις ΗΠΑ, μετά από την υποτιθέμενη συντριβή ενός ΑΤΙΑ.


Ο βρετανός παραγωγός, Σπύρος Μελάρης αποκάλυψε σε μια εκπομπή που παρουσιάστηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Leicester Square Theatre στο Λονδίνο ότι ήταν πίσω από τη μαγνητοσκόπηση του ασπρόμαυρου βίντεο που έγινε το 1995 αντί του 1947, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.
Σύμφωνα με τον Μελάρη, η βιντεοσκόπηση έγινε σε ένα διαμέρισμα στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Το εξωγήινο «πτώμα» δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Τζον Χάμφρεϊς, μαέστρου στα ειδικά εφέ ο οποίος εργαζόταν επίσης και στην θρυλική σειρά του BBC «Doctor Who».


Οι ηθοποιοί και ο εξοπλισμός
Όπως λέει ο παραγωγός κατάφερε να αποκτήσει, με τη βοήθεια υποστηρικτών του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, τις στολές των χειρουργών και τα ιατρικά όργανα της δεκαετίας του 1940. Τους ρόλους των δύο «κρατικών εγκληματολόγων» που παρουσιάζονται στο βίντεο, έπαιξαν με επιτυχία ο αδελφός του και η τότε φίλη του..
Σχετικά με την «αυτοψία», ο παραγωγός ομολόγησε ότι στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν όργανα αγελάδων και αμνών που πήρε από τοπικό κρεοπωλείο. Όσο για τον «εξωγήινο» εγκέφαλο, οι δημιουργοί είχαν εξετάσει τη χρήση μαρμελάδας φραμπουάζ, αλλά εγκατέλειψαν την ιδέα, επειδή ήταν «πολύ σκούρα».

«Όπλο καπνού»
Μια άλλη βασική λεπτομέρεια είναι η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την φωτογραφία στη λήψη και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν έκαναν το βίντεο να φαίνεται αυθεντικό. Η ταινία των 16 χιλιοστών ήταν συναρμολογημένη σε έναν αρχικό κόμβο της βρετανικής εταιρείας Pathe που παρουσίαζε ένα παιχνίδι μπέιζμπολ σε ένα κολέγιο στο Ρόζγουελ το 1947. Το μέτρο λήφθηκε για να πείσει τους εμπειρογνώμονες της εταιρείας Kodak για την αυθεντικότητα του βίντεο.


Αυτή δεν είναι η μόνη προτεινόμενη εξήγηση για την προέλευση του συγκεκριμένου βίντεο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή η αποκάλυψη προήλθε από τον βρετανό μουσικό Ρέϊ Σαντίλι, ο οποίος πραγματικά έκανε μια περιουσία δηλώνοντας ότι το βίντεο της αυτοψίας είχε τραβηχτεί από έναν αμερικανό αξιωματικό το 1947, μετά την υπόθεση Ρόζγουελ.

Ο Μελάρης αποκάλυψε ότι το έκανε ως «αστείο», αλλά στη συνέχεια «έμαθε το μάθημά του» και αισθάνεται «μετάνοια».«Υποτίμησα την αντίδραση», ομολόγησε, προσθέτοντας ότι «η πραγματικότητα είναι ότι όλοι όσοι πιστεύουν στα ΑΤΙΑ χρησιμοποίησαν αυτή την ταινία ως πυροβόλο όπλο και απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινων ΑΤΙΑ».