07 Σεπτεμβρίου 2017

Η «Ιρμα» θέρισε το πολυτελές νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον -Κρύβεται με τους υπαλλήλους του στο κελάρι [εικόνες]

Καταστράφηκε ολοσχερώς από τον τυφώνα Ίρμα το πολυτελές θέρετρο του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον στη νήσο Νέκερ στην Καραϊβική.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν θα εγκατέλειπε το σπίτι του, καθώς εκείνος και η ομάδα του έχουν παραμείνει στο νησί σε ακόμη τρεις παρόμοιες καταστάσεις τα τελευταία 30 χρόνια.

Παρ' όλο που το πολυτελές σπίτι του καταστράφηκε ολοσχερώς, ο ίδιος και η οικογένειά του επέζησαν και είναι καλά στην υγεία τους.


Ο γιος του μάλιστα ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους χρήστες του διαδικτύου μέσω του Instagram του, γράφοντας πως όλοι είναι «ΟΚ», παρά τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν.

Ο ιδρυτής της Virgin δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της εταιρείας εικόνες από την προετοιμασία τους πριν από την επέλαση του τυφώνα.

Στη μία εικόνα ο δισεκατομμυριούχος έπαιζε ζάρια μαζί με τον γιο του και το προσωπικό στο κελάρι του σπιτιού του, ενώ στην άλλη φαίνεται όλο το προσωπικό του να είναι μαζεμένο σε ένα δωμάτιο λίγο πριν να σαρώσει τα πάντα η Ίρμα.


Ανεβάζοντας φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram που φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής, ο Σαμ Μπράνσον έγραψε:

«Καθόλου σήμα και Wi-Fi στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Το κέντρο είναι πλημμυρισμένο και πολλές στέγες έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια. Η εικόνα του νησιού από το πρωί είναι άσχημη όπως και οι περιοχές Paraquita Bay και Marina Cay... Ολοι πρέπει να είναι προσεκτικοί. Ο πατέρας μου είναι καλά στο Νέκερ, αλλά έχουν γίνει πολλές ζημιές...».


Να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο Μπράνσον είχε κάνει μία ανάρτηση πριν λίγες μέρες λέγοντας: «Εγώ θα είμαι στο Νέκερ, μαζί με την ομάδα μας, όπως έκανα και άλλες τρεις φορές που είχαμε τυφώνες τα τελευταία 30 χρόνια».

Ο δισεκατομμυριούχος πάντως έχει κάνει επενδύσεις αξίας 10 εκατ. δολαρίων σε κατασκευαστικά έργα, ενώ ο ίδιος μετέτρεψε αυτόν τον επίγειο «παράδεισο» και βιότοπο σπάνιων ειδών σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο για λίγους.


Επίσης, το θέρετρό του ακόμη φιλοξενούσε κάθε χρόνο πολλές διασημότητες, πολιτικούς και ζάπλουτους επιχειρηματίες. Aπό την Κέιτ Μπος, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, την Όπρα και την αείμνηστη πρίγκιπισσα Νταϊάνα, μέχρι τον επίσης αείμνηστο Νέλσον Μαντέλα, τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και Μπαράκ Ομπάμα, τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, αλλά και τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ, ο οποίος επέλεξε να κάνει εκεί τον γάμο του, πριν από επτά χρόνια.