07 Σεπτεμβρίου 2017

Και μη χειρότερα: Η «Εκκλησία του Ιπτάμενου Τέρατος των Σπαγγέτι» ζητεί να αναγνωριστεί ως θρησκεία (ΦΩΤΟ)

Τα μέλη της «Εκκλησίας του Ιπτάμενου Τέρατος των Σπαγγέτι» προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο διεκδικώντας : να αναγνωριστεί η οργάνωσή τους ως ιδεολογική κοινότητα, όπως και οι παραδοσιακές θρησκευτικές ομάδες.

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο (BVerfG), η ανώτατη νομική αρχή της χώρας, αντιμετωπίζει μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει εάν η Εκκλησία του Ιπτάμενου Τέρατος των Σπαγγέτι, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδεολογική κοινότητα, ορισμός που εφαρμόζεται σε παραδοσιακές θρησκευτικές ομάδες, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Αυτή η ασυνήθιστη εκκλησία έχει, ήδη, καταθέσει το αίτημά της ενώπιον του δικαστηρίου, με έδρα την πόλη της Καρλσρούης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, τον Rüdiger Weida, που είναι γνωστός και ως αδελφός Spaghettus. «Πιστεύουμε ότι η σατυρική-κριτική θρησκεία έχει τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες θρησκείες», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαστήρια της Φρανκφούρτης και του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου έχουν απορρίψει, ήδη, παρόμοιες προσφυγές της Εκκλησίας του Ιπτάμενου Τέρατος των Σπαγγέτι. Οι προσφυγές στα δικαστήρια κατά της συγκεκριμένης οργάνωσης άρχισαν να κατατίθενται από πέρυσι, οπότε οι αρχές της πόλης Templin αγανάκτησαν μετά την εμφάνιση της οργάνωσης, προκαλώντας αντιδράσεις της Χριστιανικής κοινότητας.




Η Εκκλησία του Ιπτάμενου Τέρατος των Σπαγγέτι δημιουργήθηκε το 2005 στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια πράξη διαμαρτυρίας κατά της διδασκαλίας του δημιουργισμού στα σχολεία. Το 2011 ένα από τα μέλη της κατόρθωσε να αποκτήσει το δικαίωμα να φωτογραφηθεί για την άδεια οδήγησης του με ένα στραγγιστήρι πάστας στο κεφάλι του, δηλώνοντας ότι «η θρησκεία του, το απαιτεί». Σύμφωνα με διάφορες πηγές, αυτή η ομάδα έχει χιλιάδες οπαδούς στη Γερμανία.