06 Σεπτεμβρίου 2017

Στον αέρα η ιταλική επένδυση για το αιολικό πάρκο της Καρύστου

Στον αέρα βρίσκεται μία ακόμα σημαντική επένδυση για την Ελλάδα. Πρόκειται για την ιταλική επένδυση για ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Ελλάδας, αυτό της Καρύστου.


Απόφαση για το αν τελικά το μεγάλο έργο κατασκευαστεί ή όχι θα λάβει την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζοντας την προσφυγή τριών πολιτών και ενός συλλόγου για τον αν θα κατασκευασθεί ή όχι το έργο που έχει μπει σε διαδικασία αδειοδοσίας από το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατασκευή του πάρκου θα απασχοληθούν 200 περίπου άτομα, ενώ αν αυτό τελικά κατασκευαστεί θα παράγεται ρεύμα συνολικής ισχύος 180 Μεγαβάτ.

Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δικαστικό πρόκριμα για αλλά δύο πάρκα στην ίδια περιοχή για την κατασκευή των οποίων αναμένεται να απασχοληθούν άλλα 400 άτομα

Το αιολικό πάρκο στην Κάρυστο μαζί με τον ΟΣΕ είναι οι μεγαλύτερες ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Στις 15 Σεπτεμβρίου μάλιστα θα βρεθεί στην ΑΘήνα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι για να συζητήσει ζητήματα σχετικά με επενδύσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.