01 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Σε διάλυση το Νοσ. Διδυμοτείχου, στην Τουρκία καταφεύγουν οι ασθενείς από τον 'Εβρο

ΠΟΕΔΗΝ: Σε διάλυση το Νοσ. Διδυμοτείχου, στην Τουρκία καταφεύγουν οι ασθενείς από τον \
«Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του ιδρύματος, ενώ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επισημαίνει από την πλευρά του, πως όσο προχωρά η εφαρμογή της νομιμότητας, τόσο θα αυξάνονται οι επιθέσεις.


Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, ότι «θεωρεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης» καθώς και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ότι προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), μετά και την αποχώρηση 4 νοσηλευτών, προχώρησε στην αναστολή των ρεπό και αδειών του προσωπικού της Μονάδας.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κάνει επίσης λόγο, για μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και για μεγάλες ελλείψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων.

«Δεν υπάρχει καθόλου οφθαλμίατρος, ουρολόγος, οδοντίατρος, ορθοπεδικός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Τέλος, στην επιστολή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του Έβρου αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες στο νοσοκομείο Ανδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χλμ από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου» σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει δωρεάν πακέτα περίθαλψης στους Έλληνες».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης, αποδίδει τις επιθέσεις που δέχεται η διοίκηση των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο γεγονός ότι «ανοίξαμε το απόστημα για να το καθαρίσουμε» και υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο και αρωγός στις ενέργειες της διοίκησης, ενώ εκτιμά ότι όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες εφαρμογής της νομιμότητας, τόσο θα αυξάνονται αυτές οι επιθέσεις.

 Τέλος, ερωτηθείς για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ περί αναζήτησης υπηρεσιών υγείας των κατοίκων του Έβρου στην Τουρκία, ο κ. Αδαμίδης απαντά, πως η διοίκηση διερεύνησε το συγκεκριμένο θέμα την άνοιξη, μετά από δημοσίευμα ΜΜΕ της γείτονος, στο οποίο αναφερόταν ότι οι Έλληνες της Θράκης παίρνουν φάρμακα χημειοθεραπειών στην Τουρκία.

Ως εκ τούτου δέχεται, ότι μπορεί μεμονωμένοι ασθενείς να επισκέπτονται τη γείτονα χώρα, όχι όμως στα μεγέθη που υπονοούνται στις καταγγελίες και όχι γιατί αδυνατούν τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού να παρέχουν υπηρεσίες υγείας.

http://www.liberal.gr/arthro/162737/ygeia/politiki-ygeias/poedin-se-dialusi-to-nos-didumoteichou-stin-tourkia-katafeugoun-oi-astheneis-apo-ton-ebro.html