29 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΔ: Ο Τσίπρας όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκτιμήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα «δεσμά» του πρωθυπουργού.
Στη γραμμή επίθεσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θέλει, δεν ξέρει, δεν μπορεί!» σε ό,τι αφορά και στις επενδύσεις κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση.


Η τελευταία αφορμή ήταν τα εμπόδια στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού. Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Καταγγέλλουν ότι ένας σημαντικός αριθμός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχει πάρει κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις «δυναμιτίζει» τις εν εξελίξει διαδικασίες στέλνοντας αρνητικά μηνύματα στο εξωτερικό για το κατά πόσο η Ελλάδα προσφέρεται τελικά για επενδύσεις.

«Είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας, όποιο κουστούμι κι αν βάλει, η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει παταγωδώς» τονίζουν κομματικές πηγές στα parapolitika.gr. «Όσο κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρεί να χτίσει ένα διαφορετικό προφίλ -του φίλου των επενδυτών-, προσκρούει «στις αγκυλώσεις των πάλαι ποτέ συντρόφων του».

Στον αντίποδα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Θεωρεί τις επενδύσεις κλειδί για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Ζήτησε την αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπ. Πολιτισμού και επικεφαλής του ΚΑΣ «αν έστω και στοιχειωδώς ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει για το Ελληνικό», όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Και καλά, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή… Δεν μπορεί να αποπέμψει ούτε τον κ. Καμμένο…Δεν έχει τη δύναμη να αποπέμψει ούτε τη γενική γραμματέα του υπ. Πολιτισμού;» αναρωτήθηκε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στη ΔΕΘ ότι μια δική του κυβέρνηση θα είναι προσηλωμένη και αφοσιωμένη στις επενδύσεις και δεν θα δεχθεί καμία παρέκκλιση από αυτόν το στόχο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρική απέναντι σε κάθε είδους επένδυση, Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Είναι σε αδυναμία να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, εμποδίζοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων».

Η αποκορύφωση της πλούσιας ειδησεογραφίας ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι σε ένα-δύο χρόνια το πρόβλημα που θα έχουμε θα είναι ότι θα έρθουν τόσες επενδύσεις στη χώρα που θα δυσκολευτούμε να τις απορροφήσουμε και θα πρέπει να μπουν φίλτρα. «Ανίκανη η κυβέρνηση, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας» ήταν η αντίδραση της Πειραιώς.
Στην «αλυσίδα» που δένει τον Αλέξη Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει η ΝΔ και την ανοχή που θεωρεί ότι δείχνει η κυβέρνηση στον Ρουβίκωνα, ο οποίος εισέβαλε την Τετάρτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι εικόνες μιας "συλλογικότητας" να φτάνει ανενόχλητη μέχρι το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης μάς προσβάλλει όλους, εκθέτει τη χώρα και στέλνει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία» δήλωσε ο κ. Κικίλιας. «Ουδείς συλλαμβάνεται. Απλά συνομιλούν με τον κ. Τόσκα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τους πριμοδοτεί με ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΤ OPEN». Με μια κυβέρνηση της ΝΔ ο νόμος και η τάξη θα εφαρμοστούν, είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/nd-tsipras-omiros-tou-siriza