10 Σεπτεμβρίου 2017

Φιάσκο η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στη Μόρια: Έγιναν μόνο τέσσερις συλλήψεις

350 αστυνομικοί, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκαν για να συλληφθούν τελικά μόλις 4 άνθρωποι

Μπορεί η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε το Σάββατο από την αστυνομία στο Hotspot της Μόριας να είχε απόλυτη επιτυχία σαν οργάνωση, ωστόσο τα αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν απογοητευτικά.


Κι αυτό γιατί κινητοποιήθηκε δύναμη της αστυνομίας με 350 περίπου αστυνομικούς, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – για το φόβο εξέγερσης των μεταναστών και πυρκαγιών – και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.

Στόχος της αστυνομίας ήταν να εντοπιστούν και να συλληφθούν μετανάστες, για τους οποίους έχει απορριφθεί τελεσίδικα και από τη δευτεροβάθμια επιτροπή το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου που είχαν αποβάλει και να απελαθούν στην Τουρκία.

Ο αριθμός των μεταναστών για τους οποίους έχουν βγει τέτοιες αποφάσεις είναι μεγάλος.

Γνωρίζοντας όμως οι μετανάστες τις συνέπειες, κρύβονται και δεν μπορούν να εντοπιστούν.

Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LesvosNews.gr, η αστυνομία εντόπισε μέσα στο Hotspot της Μόριας μόνο τέσσερις (!!!) από αυτούς, που φυσικά τους συνέλαβε και θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς την Τουρκία.

Φυσικά όπως γίνεται κατανοητό, οι προσδοκίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου ήθελαν μεγάλο αριθμό συλλήψεων, γι αυτό και έγινε η γιγαντιαία αυτή επιχείρηση, με άκρα μάλιστα μυστικότητα.

Εκτός από τους τέσσερις αυτούς μετανάστες προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ακόμα 12, για τους οποίους η απόφαση από την πρωτοβάθμια επιτροπή για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ήταν απορριπτική, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.


Πηγή: lesvosnews.gr