06 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιος κέρδισε στη μάχη των άρθρων Τσίπρα - Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσαν, πρόσφατα, άρθρα τους σε κυριακάτικες εφημερίδες.


Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Documento» είχε τίτλο: «Ήταν ο Αντρέας ψεύτης;» ενώ το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκηυ στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» είχε τίτλο: «Να γράψουμε τη δική μας ιστορία».

Μέχρι τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει 526 likes, 20 κοινοποιήσεις ενώ συνολικά 57 χρήστες του Facebook έχουν σχολιάσει το άρθρο του.

Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει πέντε φορές περισσότερα likes, ξεπερνώντας τα 2.600 καθώς και 302 κοινοποιήσεις ενώ συνολικά 95 άτομα σχολίασαν το άρθρο του.

Πέρα από τη μάχη των δημοσκοπήσεων – όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σταθερά του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός - ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει και τη μάχη των social media.

Ο άμεσος, λιτός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη με ευθείες αναφορές στην Ελλάδα του 2030, στους νέους και τις προκλήσεις του μέλλοντος είναι εμφανές ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Αντίθετα, η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή στο παρελθόν, σε διλήμματα που αφορούν τους ιστορικούς και όχι τους σύγχρονους πολίτες, φαίνεται ότι δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.