07 Σεπτεμβρίου 2017

Οικονομικό έλεγχο στον ΕΟΠΠΕΠ της τελευταίας οκταετίας ζητούν από τον Γαβρόγλου οι συνδικαλιστές

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διέταξε έλεγχο του ΕΟΠΠΕΠ μόλις για τον τελευταίο 1,5 χρόνο (από τον Ιανουάριο του 2016)


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του «Θέματος» για την διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου, η οποία -σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων- παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων, ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα, έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Οργανισμού και των μητρικών του φορέων από το 2009 μέχρι σήμερα, ζητούν με επιστολή στον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ Οδυσσέας Ντριβαλάς και Μιχάλης Κουρουτός.

Ταυτόχρονα ζητούν τη διερεύνηση όλων των οικονομικών δοσοληψιών των παρόντων και των παρελθόντων μελών του ΔΣ με τον ΕΟΠΠΕΠ και τους φορείς αυτούς (Ε.Ο.Π.Π., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. και Ε.Κ.Ε.Π.).

Οπως τονίζουν στην επιστολή οι κοινωνικοί εταίροι: «Ο λόγος του αιτήματος για πλήρη έλεγχο της περιόδου είναι πως στο διάστημα αυτό υπήρξαν αναθέσεις για πιστοποιήσεις προγραμμάτων σπουδών ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης κ.λπ. για μεγάλα ποσά και θα πρέπει να ελεγχθούν οι παραλήπτες τους και η όποια διασύνδεσή τους με τον ΕΟΠΠΕΠ. Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε προχθές με έκπληξη ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διέταξε έλεγχο του ΕΟΠΠΕΠ μόλις για τον τελευταίο 1,5 χρόνο (από τον Ιανουάριο του 2016)!

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), θεωρώντας ότι έχει πέσει πιθανότατα θύμα παραπληροφόρησης από αυτούς που δήθεν μιλούν για εξυγίανση, αλλά αποφεύγουν με τρόμο τη διερεύνηση όσων ζητούμε, σήμερα διατυπώσαμε το αίτημά μας για διευρυμένο έλεγχο στον ΕΟΠΠΕΠ και στους μητρικούς του φορείς με επιστολή προς το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας που κοινοποιείται και στον υπουργό κ. Γαβρόγλου.

Εμείς προκαλούμε τους δήθεν εξυγιαντές ευθέως και δημόσια. Κάντε έλεγχο σε όλες τις οικονομικές υποθέσεις του ΕΟΠΠΕΠ από το 2009. Ελέγξτε τις οικονομικές συναλλαγές όλων των μελών του ΔΣ, παρόντων και παρελθόντων, με τον Οργανισμό και τους μητρικούς του φορείς. Αν δεν το πράξετε, το λόγο έχουν οι πολίτες».