05 Σεπτεμβρίου 2017

Ιταλία: Οδηγός δέχτηκε επίθεση από μετανάστες-«Με χτύπησαν και απείλησαν την οικογένειά μου»

«Με χτύπησαν και απείλησαν την οικογένειά μου», ήταν η καταγγελία που έκανε οδηγός λεωφορείου στην πόλη της Ιταλίας, Πάρμα.

Η επίθεση από έναν αφρικανικής καταγωγής μετανάστη στις 29 Αυγούστου και κατεγράφη σε βίντεο.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο νεαρός που πραγματοποίησε την επίθεση έχει ήδη συλληφθεί. Είναι πολίτης της Σενεγάλης, ηλικίας 19 ετών, ζει και εργάζεται στην Πάρμα.
Ο οδηγός 31νος ετών με αρκετούς μώλωπες και τραύμα στη μύτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Στο βίντεο φαίνεται ο νεαρός σενεγαλέζος να μπαίνει στο λεωφορείο, να χτυπά τον οδηγό και να τον ρίχνει κάτω. Σε ένα άλλο μέρος του βίντεο φαίνεται το πλήθος να κλαίει στο σταθμό των λεωφορείο, ενώ ένας αστυνομικός προσπαθεί να το ηρεμήσει.

Ο οδηγός δήλωσε ότι του επετέθη χωρίς λόγο. «Με χτύπησαν και απείλησαν την οικογένειά μου», μου είπε: «Ξέρω ποιος είσαι και πού μένεις. Έχω ένα οκτάχρονο γιο και φοβήθηκα», τόνισε ο οδηγός.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή της ιστορίας και επομένως διεξάγονται δύο ξεχωριστές έρευνες. Σύμφωνα με ένα νεαρό, ο οποίος ήταν παρών την ημέρα του επεισοδίου, οι άνθρωποι ήταν θυμωμένοι με τον οδηγό επειδή μια μέρα νωρίτερα δεν σταμάτησε στη στάση για να αποφύγει να επιβιβάσει έγχρωμους.