10 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΓΙΔΙΑ! Ταφόπλακα στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έβαλε ο Τσίπρας

Τέλος στα σενάρια και τις υποσχέσεις περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στην περίπτωση της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης έβαλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στην 82η ΔΕΘ, τονίζοντας ότι υπάρχουν άλλοι φόροι πολύ πιο άδικοι.


«Η κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο πήρε την απόφαση αναδιάρθρωσης του ΕΝΦΙΑ στην κατεύθυνση μίας πιο δίκαιης κατανομής χωρίς να αλλάζει το στόχο είσπραξης», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «για το 2020 έχουμε ψηφίσει μείωση 10% της συνολικής επιβάρυνσης στους πολίτες.

Για την επόμενη μέρα και για το που θα κατανείμουμε το δημοσιονομικό χωρο απ’ το 2019 και έπειτα θέλει κουβέντα και δεν έχουμε καταλήξει. Κριτήριο μας θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί σήμερα υπάρχουν φόροι πολύ πιο άδικοι απ’ τον ΕΝΦΙΑ και πρέπει να καταργηθούν».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός ο ΕΝΦΙΑ «είναι άδικος σε ο,τι αφορά τη μικρή ιδιοκτησία, αλλά για τη μεγάλη περιουσία δεν είναι».

Επανέλαβε πάντως ότι στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το πλαίσιο σύγκλισης των εμπορικών αξιών με τις αντικειμενικές.