10 Σεπτεμβρίου 2017

ΦΩΤΟ ΝΤΡΟΠΗΣ-Πέταξαν τους Γάλλους δημοσιογράφους σα λάθρο στο πεζοδρόμιο

Γράφει ο Γ. Μουρούτης στο Facebook:

Όλοι οι ξένοι ηγέτες όταν ήρθαν στην Ελλάδα, συνοδεύονταν από δεκάδες δημοσιογράφους.

Για την φιλοξενία τους, υπήρχε ειδική ομάδα από την ΓΓ Ενημέρωσης που τους συνόδευε πάντα και τους μετέφερε στα σημεία ενδιαφέροντος, υπερσύγχρονο κέντρο Τύπου στο Χίλτον ή στο Ζάππειο, με εξοπλισμό, μεταφραστές, φαγητό, καφέ, ίντερνετ κλπ, και σκεπασμένο κιόσκι για τα τηλεοπτικά συνεργεία στην πλαινή πόρτα των Προεδρικών Μεγάρων και Μαξίμου, καθώς και στο αεροδρόμιο, με αντίστοιχες παροχές.

Όλο αυτό, απαιτούσε πολλή δουλειά, μακρόχρονη προετοιασία και συνεργασίες με τα υπουργεία εξωτερικών, δημοσίας τάξης, τύπου κλπ, τις πρεσβείες των ενδιαφερόμενων χωρών, και τα γραφεία των ξέων ηγετών. Άλλωστε και για λόγους ασφαλείας, γνωρίζαμε προκαταβολικά όλους τους εκπροσώπους του τύπου, τους φωτογράφους και τους τεχνικούς που θα επισκέπτονταν την χώρα, προκειμένου να εκδώσουμε τα αντίστοιχα (προσωποποιημένα) πάσα και την διαβάθμιση πρόσβασης.

Για αυτό τον λόγο η πατρίδα μας είχε λάβει δεκάδες επιστολές συγχαρητηρίων από τα διεθνή ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις για την φιλοξενία των εκπροσώπων του Τύπου

Αυτά, μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν την επίσκεψη των ξένων ηγετών στοιβάζονται στο έδαφος, όπως σήμερα οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον Πρόεδρο Μακρόν.

Ντροπή βρε παιδιά. Ντροπή για την πατρίδα μας τέτοια εικόνα...

(Φωτογραφία από τον προσωπικό λογαριασμό στο fb του δημοσιογράφου Ν.Μ.)