07 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ! Τι θα πει ο Μεϊμαράκης για ΝΔ , συμμαχίες και Τσίπρα

ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΣΑΝ ΧΩΡΙΑΤΗ!

Τον Ιούλιο του 2015 ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του εκθέσει την πρόταση του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο Μεϊμαράκης, παρότι μετρούσε μέρες στην ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης την οποία ανέλαβε αμέσως μετά την κατάρρευση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, δέχονταν σφοδρές εσωκομματικές επικρίσεις επειδή αρνούνταν να ζητήσει παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Ο Αλ. Τσίπρας είχε ήδη μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και τρίτο Μνημόνιο παρά ταύτα ο Μεϊμαράκης επέμενε πως η χώρα δεν έπρεπε να πάει σε νέες κάλπες ου μη μόνο να δημιουργηθεί άλλο κυβερνητικό σχήμα με πρωθυπουργό «οποιονδήποτε πλην του Τσίπρα». Στο περιθώριο των συνομιλιών του με τον κ. Παυλόπουλο έλεγε μάλιστα στους δημοσιογράφους: «Ας διαλέξουν αυτοί (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) πρωθυπουργό. Εμείς θα στηρίζαμε ακόμη και τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο Τσίπρας είναι εντελώς ανακόλουθος, δεν τον εμπιστεύομαι σε καμία περίπτωση». Δύο εβδομάδες αργότερα, στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει εκλογές αρκεί να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση για να μην καταρρεύσει η χώρα.

Η ΝΔ στήριξε παρότι 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Στρατούλης κτλ) αποχώρησαν από το κόμμα τους ενώ ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά την ψηφοφορία προκήρυξε εκλογές - εξπρές για να μην προλάβουν τα εκατομμύρια των φορολογούμενων να … δουν τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας και τις πετσοκομμένες συντάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με τα ίδια πάνω - κάτω ποσοστά που είχε και τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η ΝΔ αντιμετώπισε οξύ ενδοκομματικό πρόβλημα το οποίο επιλύθηκε με την ανάδειξη στην προεδρία της παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αυτόν τον παρονομαστή θα κινηθεί περίπου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr, η παρέμβαση Μεϊμαράκη τις επόμενες μέρες.

Ότι δηλαδή η ΝΔ θα πρέπει να οξύνει την αντιπολιτευτική της τακτική απέναντι στους Τσίπρα – Καμμένο καθώς το προέχον είναι να αλλάξει η κυβέρνηση έστω και με μία μεταβατική μέχρι τις επόμενες κάλπες το 2019 ώστε η Νέα Δημοκρατία να μην εισπράξει μόνη της τη φθορά των μέτρων που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/ti-tha-pi-meimarakis-gia-nd-simmachies-ke-tsipra