05 Σεπτεμβρίου 2017

Το άγνωστο «ΌΧΙ» του Εμανουέλ Μακρόν στον Τσίπρα

Αρνήθηκε να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

Τους χάλασε ο Εµανουέλ Μακρόν τη… φιέστα που ετοίµαζαν στη Θεσσαλονίκη από το Μαξίµου ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ. Οπως µαθαίνουµε, στις αρχές Αυγούστου έγινε µία βολιδοσκόπηση από την ελληνική πλευρά στο Παρίσι για την πιθανότητα ο Γάλλος πρόεδρος να συνδύαζε την επίσηµη επίσκεψή του στη χώρα µας µε µια παρουσία-αστραπή στη συµπρωτεύουσα στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Το σκηνικό που επιθυµούσαν να φτιάξουν ήταν µια κοινή εµφάνιση των δύο ανδρών µε αφορµή το γεγονός ότι υπάρχει γαλλική συµµετοχή στην εταιρεία η οποία κέρδισε τον διαγωνισµό για τον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εταιρεία συµµετέχει και εταιρεία συµφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και η ταυτόχρονη παρουσία του Γάλλου προέδρου µε τον Ελληνα πρωθυπουργό στην πόλη εκτιµούσαν ότι θα ενίσχυε και το προφίλ του κ. Τσίπρα αλλά θα ήταν και ένα «δώρο» στον οµογενή επιχειρηµατία, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ [ΔΕ: Μπούρδες του Μαρινάκη-Κουρτάκη αφού ο Σαββίδης τα έχει βρει εδώ και καιρό με τον Κυριάκο και έχουν φρικάρει].

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, τελικά η γαλλική πλευρά δεν έδειξε ενδιαφέρον για ένα τέτοιο ενδεχόµενο µε αποτέλεσµα τα µεγαλεπήβολα σχέδια του Μαξίµου να βουλιάξουν στα νερά του… Θερµαϊκού.
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/to-agnosto-ochi-tou-emanouel-makron-ston-tsipra