14 Σεπτεμβρίου 2017

O Μαδούρο συμβουλεύει τους κατοίκους να εκτρέφουν κουνέλια για να φάνε

Το «σχέδιο κουνέλι» πρότεινε ως απάντηση στις σοβαρές ελλείψεις τροφίμων στη Βενεζουέλα ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, που προέτρεψε τους ταλαιπωρημένους πολίτες της χώρας του να εκθρέψουν τα χαριτωμένα ζωάκια για να έχουν να τρώνε!


Το εν λόγω σχέδιο δημιουργήθηκε, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Μαδούρο, ως απάντηση στον «οικονομικό πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση της χώρας από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Σε μια εποχή που η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με ποσοστά-ρεκόρ παιδικής ασιτίας και οι πολίτες της δυσκολεύονται να ταΐσουν τις οικογένειές τους, ο Μαδούρο θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καταναλώνουν μικροί και μεγάλοι πρωτεΐνες.

«Για ζωική πρωτεΐνη, που είναι ένα σημαντικό ζήτημα, έχει εγκριθεί το σχέδιο-κουνέλι, γιατί τα κουνέλια ζευγαρώνουν και σαν κουνέλια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το BBC, βουλευτής της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό «κακόγουστο αστείο».

«Ο κόσμος τα είχε κάνει κατοικίδια» 

Τον πρόεδρο της Βενεζουέλα «άδειασε» μερικώς και ο υπουργός Γεωργίας Φρέντι Μπερνάλ, ο οποίος δήλωσε ότι πιθανώς να εγείρεται κάποιο «κοινωνικό ζήτημα».

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι ο υπουργός Γεωργίας μοίρασε κουνελάκια  σε 15 κοινότητες της χώρας. «Όταν επέστρεψε, είδε έκπληκτος ότι οι άνθρωποι τους είχαν βάλει φιόγκους και τα είχαν ως κατοικίδια» είπε ο Μαδούρο.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε: «Τα βάφτισαν και τα έπαιρναν μαζί τους στο κρεβάτι». Προέτρεψε, μάλιστα, τους πολίτες να «βλέπουν τα κουνέλια από την οπτική οικονομικού πολέμου».