09 Σεπτεμβρίου 2017

Η «μαύρη βίβλος» του ΣΥΡΙΖΑ έχει άρωμα Θεσσαλονίκης

[Στη φώτο με γαλάζιο φως, η "κυβιστική αντίληψη του πέ@υς" στην πάνω είσοδο της ΔΕΘ.... τυχαίο ότι εκεί έκανε τις εξαγγελίες του πέ@υς ο Αλέξης;]

Του Γιάννη Κ.Τρουπή

Σε μερικές ώρες ο πρωθυπουργός θα μπει στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» και θα παρουσιάσει τον απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, ενώ θα αναπτύξει και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του για το επόμενο διάστημα. Χωρίς αμφιβολία ο κ.Τσίπρας θα επιχειρήσει να πείσει ότι «όλα πάνε καλά» και πως η χώρα είναι στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια. Το αν θα γίνει πιστευτός, αυτό θα φανεί...στο χειροκρότημα και ασφαλώς πρόκειται για ένα συμπέρασμα, το οποίο ο καθένας θα το βγάλει για τον εαυτό του.

Την ίδια ώρα η Πειραιώς ετοιμάζεται και εκείνη για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕθ το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου και εκείνος θα προσπαθήσει να δώσει ελπίδα και προοπτική σε μία κοινωνία που ταλαιπωρείται από την ύφεση, την ανεργία και εντέλει από την...μιζέρια.

Πριν όμως από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στην ΝΔ περιμένουν με «ενδιαφέρον», όπως λένε οι πληροφορίες, να ακούσουν από τον πρωθυπουργό το αφήγημα, με το οποίο λίγο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί για τους επόμενους μήνες.

«Περιμένουν αλλά χωρίς να τον πιστεύουν», σημειώνουν στην οδό Πειραιώς που τονίζουν ότι«η Δ.Ε.Θ. έχει εξελιχθεί στον ετήσιο τόπο ανάγνωσης ψεμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα».

«Με τόσο βαρύ ιστορικό οι φετινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα μόνο ως νέος κρίκος στην αλυσίδα των ψεμάτων μπορούν να εκληφθούν.  Η Κυβέρνηση όλα αυτά προσποιείται ότι δεν τα θυμάται. Όσο όμως και να επιθυμεί να σκεπάσει την αποτυχία της θα κριθεί με βάση το τι υποσχέθηκε και τι έκανε» σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.

Οι ίδιες πηγές παραθέτουν τα στοιχεία της λεγόμενης «μαύρης βίβλου» του κυβερνώντος κόμματος τις τρεις τελευταίες χρονιές:

-Το 2014 o κ.Τσίπρας  παρουσίασε το «αλήστου μνήμης» πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. «Αντί για το σκίσιμο των μνημονίων, παροχές 12 δις, σεισάχθεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του κατώτατου μισθού, ακολούθησαν δύο μνημόνια και μέτρα 14,7 δις.» αναφέρουν γαλάζια στελέχη.

-Το 2015, όταν υποτίθεται ότι είχαμε τελειώσει από τις αυταπάτες, τα ψέματα συνεχίστηκαν.Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τη φορολογία, έβαλε νέους φόρους με τον ΟΟΣΑ, την επόμενη χρονιά, να  χαρακτηρίζει τους Έλληνες τους πιο βαριά φορολογούμενους πολίτες μεταξύ των χωρών-μελών του οργανισμού.

Ο κ.Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι δεν θα παραχωρήσουν τα κόκκινα δάνεια σε funds και τελικά  βλέπουμε περισσότερους πλειστηριασμούς από ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι θα παραχωρήσουν μόνο 9 περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου και τελικά ετοιμάζονται να παραχωρήσουν ακόμα και αυτά για τα οποία υποτίθεται έκαναν τοπικά δημοψηφίσματα.

-Το 2016 η παρουσία του πρωθυπουργού κινήθηκε στην ίδια λογική. Εξαγγελίες για την ανάπτυξη, το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση, τα πλεονάσματα, τα νέα φορολογικά μέτρα, τον ακατάσχετο λογαριασμό. «Σε όλους τους στόχους απέτυχαν και οι περισσότερες εξαγγελίες έμειναν στα λόγια» τόνιζε στο liberal.gr συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η φετινή ομιλία του κ.Τσίπρα ενώπιον των παραγωγικών τάξεων στη ΔΕΘ θα έχει έναν κεντρικό άξονα.

 Το τέλος των μνημονίων. Έναν άξονα, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «το νέο μεγάλο ψέμα, αντίστοιχο με αυτά των προ των εκλογών».

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά λιτότητα με μειώσεις μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια, πώς μπορεί κάποιος να μιλάει για το τέλος των μνημονίων αναρωτιούνται στον τρίτο όροφο της Πειραιώς.

http://www.liberal.gr/arthro/164398/politiki/2017/i-isonmauri-biblossin-tou-syriza-echei-aroma-thessalonikis.html