12 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΑΤΑΚΙ! Γ. Σταθάκης για Eldorado: Ότι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες

Άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα χαρακτήρισε το τελεσίγραφο της Eldorado ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.Σταθάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ εξηγώντας ότι η
αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό, τι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες.


Στις Σκουριές έχει αδειοδοτηθεί το 60 % και έχει συμφωνηθεί να παραπεμφθεί σε διαιτησία τις επόμενες ημέρες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία, ανέφερε.

Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για σημαντική επένδυση και πρόσθεσε: "Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα", υπενθυμίζοντας ότι η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια.

Δεν μπορούν αυτά να συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η ιστορία είναι 22 χρόνια ανέφερε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε «φανταστείτε σε μία ευρωπαϊκή χώρα να βγει αύριο μία εταιρεία , πχ στην Γερμανία και να πει ότι «η κυρία Μέρκελ δεν με συνάντησε και μου έδωσε την άδεια»

Ο κ.Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης αν ακυρωθεί η επένδυση . Είναι δεδομένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανάλογο παράδειγμα υπάρχει στην Ρουμανία , ανέφερε και πρόσθεσε πως η Eldorado δεν έθεσε τέτοιο θέμα.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια». "Και η εταιρεία φαντάζομαι στο τέλος της ημέρας θα συνεχίσει να λειτουργεί θεσμικά", κατέληξε ο υπουργός.

Αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαιτησία με την Ελληνικός Χρυσός για το μέλλον της επένδυσης στη Χαλκιδική, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας απόψε στο τηλεοπτικό δελτίο του Σκάι.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο "οικόπεδο" 2 του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.