12 Σεπτεμβρίου 2017

Αμηχανία στο Μαξίμου: Οι εξελίξεις με την Eldorado ακυρώνουν το αφήγημα για τις επενδύσεις

Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και ...φιλοεπενδυτικών προθέσεων έτσι όπως τις κωδικοποίησε ο πρωθυπουργός  στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ, ήρθε να ακυρώσει χθες η Eldorado.


Καταγγέλλοντας αναξιοπιστία λόγων και έργων εκ μέρους της κυβέρνησης
 Η αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε διάχυτη. Ενώ ο πονοκέφαλος για τους κυβερνητικούς ενισχύθηκε περαιτέρω, έπειτα και από την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα (ο οποίος διατελεί σύμβουλος του πρωθυπουργού) που ούτε λίγο ούτε πολύ έστειλε στα...τσακίδια μια επένδυση με αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως. Αντιθέτως, παρέπεμψε μέσα από συνέντευξή του στον Σκάι στην «αποικιοκρατική αυθάδεια» της εταιρείας.

Βλέπουν τρικλοποδιές από τη ΝΔ
Κατά τα λοιπά, στο πρωθυπουργικό επιτελείο έσπευσαν να συνδέσουν το τελεσίγραφο της Eldorado με το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερίδα ΜΜΕ, και στελέχη της κυβέρνησης έκαναν λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση».

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κινήθηκαν στη «γραμμή» πως ΝΔ και κάποια μέσα ενημέρωσης θέλησαν εσκεμμένα να προκαλέσουν προβλήματα στην κυβέρνηση».

 Εξ’ αυτού του λόγου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τους προξενεί εντύπωση το timing.  Και αφού θύμισε ότι το ελληνικό δημόσιο με αυτη την εταιρεία έχει παρελθόν, κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι « επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να δει την ουσία της υπόθεσης».

Τέλος,ξεκαθάρισε πως «με τελεσίγραφα δεν έχουμε μάθει να συζητάμε» και παρέπεμψε στη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη επεισόδια τις επόμενες μέρες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr