11 Σεπτεμβρίου 2017

«Χαστούκι» Κομισιόν μετά τη φυγή της Eldorado: Κρίσιμο για την Ελλάδα να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον

Τη θέση ότι η εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα προσαρμογής, είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ  Βίντερσταϊν, ερωτηθείς σχετικά με την αναστολή των εργασιών της Eldorado Gold στην Ελλάδα.


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης Τύπου, ο κ. Βίντερσταϊν υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας με μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη μείωση της ανεργίας.

«Το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής περιλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο μέτρων ακριβώς για αυτόν τον σκοπό» σημείωσε ο κ. Βίντερσταϊν, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν.

Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο για την απόφαση της καναδικής εταιρείας, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει αποφάσεις επιχειρήσεων.