11 Σεπτεμβρίου 2017

Το πολιτικό... unfair Τσίπρα και η αποφυγή της πραγματικότητας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος πολίτης δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο που μας πέρασε. Το πρωί της Δευτέρας άραγε  θα έχει πραγματικό έλλειμμα πληροφόρησης ή τα όσα γνώριζε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής για την πορεία της οικονομίας και της χώρας θα του ήταν ακόμα χρήσιμα; H απάντηση που έρχεται από την οδό Πειραιώς στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι ξεκάθαρη:
«Ουδείς έγινε σοφότερος από τα όσα είπε ο κ.Τσιπρας, ούτε στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, ούτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου».

Για να είμαστε ειλικρινείς, δύσκολα πρωθυπουργός βγάζει ειδήσεις κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης. Όμως αυτή την φορά ίσως ήταν από τις ελάχιστες, κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος,  που το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο δεν προχώρησε στην παραγωγή καμίας σχεδόν είδησης.Καμία ουσιαστική δέσμευση, κανένα καινούργιο στοιχείο, καμία πρόταση για την καθημερινότητα, καμία απάντηση για το δύσκολο 24ωρο του μέσου πολίτη.

Την παραπάνω επισήμανση κάνουν όλα τα κορυφαία στελέχη της Πειραιώς, στην προσπάθεια αποτίμησης και ανάλυσης που κάνουν μετά την παρουσία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο της ΝΔ σε σχέση με την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού, από την οποία έλειπαν οι αναφορές στα όσα πραγματικά κάνουν δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναφορές, οι οποίες υπήρχαν στις ανακοινώσεις της ΝΔ αυτές τις δύο μέρες, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

«Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων.Ειδικά για τα 100 δις που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του Κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του Υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις Πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ

Το κεντρικό συμπέρασμα που έβγαλε η Πειραιώς είναι κάτι για το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες δηλώνει σίγουρη: «Ο κ.Τσιπρας θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία» τονίζει στο liberal.gr συνομιλητή του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος σημειώνει ότι «κανείς ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα, δεν γνωρίζει ποιο κοστούμι θα φορέσει την επόμενη μέρα ο κ.Τσιπρας προκειμένου να κερδίσει περισσότερο χρόνο στην πρωθυπουργική καρέκλα».

 Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στον τρίτο όροφο των «γαλάζιων» γραφείων, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι «ποντάρει» όλα τα χαρτιά του σε μια ανάκαμψη της οικονομίας, αποφεύγοντας παράλληλα να απευθυνθεί στον μέσο Έλληνα, καθώς δεν τοποθετήθηκε για κανένα από τα θέματα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία.

 «Δεν είπε τίποτα για τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους φόρους» τονίζει συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι ο κ.Τσιπρας έχει χάσει την επαφή του με τους πολίτες». Αυτό πάντως που δεν πέρασε απαρατήρητο από την ΝΔ ήταν ένα «πολιτικό unfair», όπως το χαρακτηρίζουν στην Πειραιώς. Η πρόβλεψη του κ.Τσιπρα ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως αντίδραση στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί.«Είναι σαφές ότι επιθυμεί να στήσει προβλήματα εντός της ΝΔ» ήταν η αντίδραση συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο «να καλύψει τα δικά του κενά πολιτικής. Θα αποτύχει», σημείωσε η ίδια πηγή.

http://www.liberal.gr/arthro/164640/politiki/2017/to-politiko-unfair-tsipra-kai-i-apofugi-tis-pragmatikotitas-.html