24 Οκτωβρίου 2017

Η Ρόμα απέκτησε 10χρονο Ιταλοαμερικανό ποδοσφαιριστή

Αν και μόλις 10 χρονών η φήμη του είχε ξεπεράσει προ πολλού τα στενά όρια της πόλης του Κάνσας εκεί που η φαμίλια του εδώ και δύο δεκαετίες έχει στήσει ένα εστιατόριο σερβίροντας τα καλύτερα μακαρόνια στην περιοχή.

Μόνο που μικρός Έντι από νωρίς είχε δείξει ότι δεν θα ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του και του παππού του, από τους οποίους όμως πήρε την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.



Κι αυτή η αγάπη από το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξαναφέρει όλη την οικογένεια στη γη των προγόνων τους, καθώς ο Έντι ανήκει και επίσημα πλέον στις ακαδημίες της Ρόμα.

Οι τζιαλορόσι είχαν ενημερωθεί για τα κατορθώματα του πιτσιρικά, βρέθηκαν στις ΗΠΑ και τον είδα, τον κάλεσαν το περασμένο καλοκαίρι για δοκιμή κι αφού πείσθηκαν πως έχουν στα χέρια τους ένα ακατέργαστο διαμάντι αποφάσισαν να τον κάνουν δικό τους προσπερνώντας, λόγω της διπλής υπηκοότητας, τους νόμους της FIFA που απαγορεύουν πλέον μεταγραφές σε αθλητές κάτω των 16 ετών.


Υπενθυμίζουμε πως ο Λιονέλ Μέσι μετακόμισε από το Ροσάριο της Αργεντινής στην Βαρκελώνη σε ηλικία 13 ετών, ενώ χιλιάδες παιδιά (κυρίως από την Αφρική) μετακόμισαν στην Ευρώπη αλλά χωρίς ποτέ να κάνουν καριέρα κι έτσι η FIFA αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σ’ αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο.

Ο Τσουπίνι όμως έχοντας την Ιταλική υπηκοότητα είναι μια διαφορετική περίπτωση, με τον 10χρονο Ιταλό να έχει αποκτήσει τεράστια φήμη την τελευταία διετία, έχοντας πλέον 40.000 followers στο Instagram οι οποίοι παρακολουθούν την κάθε του κίνηση.



«Ξέρουμε ότι οι πιθανότητες να φτάσει να κάνει επαγγελματική καριέρα είναι μικρές, αλλά ζει για το ποδόσφαιρο και δεν θέλουμε να του στερήσουμε την ευκαιρία», είπε ο πατέρας του 10χρονου άσου, ο οποίος έχοντας την οικονομική δυνατότητα (χάρις στο οικογενειακό εστιατόριο) έφτιαξε στο υπόγειο του σπιτιού τους ένα μικρό ποδοσφαιρικό γήπεδο προκειμένου ο Έντι να μπορεί να προπονείται ότι ώρα θέλει..