24 Οκτωβρίου 2017

Αυτή η γυναίκα πήρε 165.000 δολάρια για να μην αποκαλύψει ότι την βίασε ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Η Ζέλντα Πέρκινς, μια πρώην βοηθός του Χάρβεϊ Γουαϊνστάν, ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά ο παραγωγός του Χόλιγουντ και ότι στη συνέχεια πήρε ένα υπέρογκο ποσό για να μην μιλήσει.


Οι μαρτυρίες των γυναικών που δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τον παραγωγό του Χόλιγουντ δεν έχουν τελειωμό, ωστόσο η περίπτωση της Ζέλντα Πέρκινς προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Η νεαρή γυναίκα δούλεψε για ένα διάστημα για τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και αποφάσισε όταν πολλές γυναίκες μίλησαν για τον σεξομανή παραγωγό, να μιλήσει κι εκείνη.

Οπως δήλωσε, ο παραγωγός της επιτέθηκε και στη συνέχεια την πλήρωσε για να σιωπήσει. Είπε μάλιστα ότι υπέγραψε συμβόλαιο εμπιστευτικότητας και πήρε 165.000 δολάρια.

Μιλώντας στους «Financial Times», την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η βρετανίδα Ζέλντα Πέρκινς εξήγησε ότι ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν της ζήτησε πολλές φορές να της κάνει μασάζ και προσπαθούσε συχνά να την τραβήξει στο κρεβάτι του. Επί χρόνια, η Ζέλντα Πέρκινς προτίμησε να μην πει τίποτα, γιατί «ντρεπόταν γι'αυτή τη συμπεριφορά».

Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε γνώμη όταν μια συνάδελφός της τής εξομολογήθηκε την κόλαση που περνούσε, αφού ο παραγωγός την παρενοχλούσε συστηματικά.

Εκείνη λοιπόν τη στιγμή, οι δύο γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταγγείλουν την τρομερή συμπεριφορά του ισχυρού άνδρα της Weinstein Company. Γρήγορα όμως μεταπείστηκαν αφού τις έπεισαν να μην μιλήσουν προσφέροντας το τεράστιο ποσό των 330 500 δολαρίων. Τα μοιράστηκαν με όρο να μην αποκαλύψουν ποτέ τις κινήσεις του σεξουαλικού αρπακτικού.

Αποκαλύπτοντας, ωστόσο, όλη την ιστορία, η Ζέλντα Πέρκινς βάζει τον εαυτό της σε κίνδυνο. Το γεγονός ότι έσπασε τους όρους του συμβολαίου μπορεί πραγματικά να της στοιχίσει ακριβά. Πιθανόν θα αναγκαστεί να επιστρέψει το σύνολο του ποσού που πήρε και επιπλέον να πληρώσει πρόστιμο, όπως αναφέρει ρητά το συμβόλαιο.

Η Ζέλντα Πέρκινς γνωρίζει καλά τις επιπλοκές της υπόθεσης, αλλά, παρ'όλα αυτά, επέλεξε να μιλήσει.

«Αν δεν το κάνει κάποιος, αν δεν μιλήσει, ποτέ δεν θα καταλάβουμε τον βαθμό των συμφωνιών που έκανε και τα εμπόδια που συναντούσαν τα θύματα», δήλωσε στους FT.