09 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ! Κατερίνα Χέλμη: Η Σαϊεντολογία με εκφράζει

«Εμένα η Σαϊεντολογία με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν θέλω να 'χω ένα παιδί που να υποφέρει μελλοντικά»

Την αποκάλυψη ότι έχει ασπαστεί τη Σαϊεντολογία έκανε η Κατερίνα Χέλμη, μιλώντας στην εφημερίδα «Lifo».


Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης η ηθοποιός που έχει χαραχθεί στις μνήμες μας ως η πιο «καλόκαρδη πόρνη» του κινηματογράφου, μιλά για όλους και για όλα. Προβαίνει σε αποκαλύψεις για τα μεγάλα «αστέρια» του κινηματογράφου, κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη για την Σαϊεντολογία, και αναφέρεται στον αγαπημένο της ποιητή, τον Καβάφη.

«Είχα θρησκειολογικές αναζητήσεις και παρακολουθούσα σεμινάρια του «Christian Scientist»! Είναι το καλύτερο περιοδικό στην Αμερική με χιλιάδες επιστήμονες. Η Σαϊεντολογία με εκφράζει γιατί μπορεί να απαλύνει τον φόβο του θανάτου. Σε κάνει να φεύγεις ήρεμα και ειρηνικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της η κυρία Χέλμη που δε διστάζει να παραδεχτεί ότι έχει ασπαστεί την Σαϊεντολογία.
Η συνέντευξη είναι ένα οδοιπορικό που ξεκινά από το ξεκίνημα της ζωής της, μέχρι και σήμερα. Το «αντράκι» Κατερίνα Χέλμη που έπαιζε ξύλο με τους χωροφύλακες όταν διαδήλωνε κατά της δικτατορίας, η συμπονετική ηθοποιός που στεκόταν στο πλευρό της Αλίκης έχει έναν καλό λόγο για όλους. Πώς η Κατερίνα Χέλμη βίωνε τους δύσκολους ρόλους που έπαιζε στη μεγάλη οθόνη και πώς την ακολουθούν μέχρι και σήμερα; Η συνέντευξη κατευθύνεται και σε επίκαιρα μονοπάτια. Ο δημοσιογράφος την περιγράφει ως gay icon, με εκείνη να σχολιάζει ότι δεν την ενοχλεί που οι ομοφυλόφιλοι την μιμούνται. Μια συνέντευξη, που απλά, αξίζει να διαβαστεί.