03 Οκτωβρίου 2017

Μητσοτάκης: «Δεν είναι δουλειά Ντάισελμπλουμ οι εκλογές στην Ελλάδα»-Παρουσίες «έκπληξη» σε ομιλία Κυριάκου



Οι παρουσίες «έκπληξη» σε εκδήλωση με ομιλητή τον Μητσοτάκη

"Οι εκλογές είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.


"Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα" εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», πρότεινε τη διεξαγωγή των εκλογών το 2019 και όχι νωρίτερα, καθώς, όπως τόνισε, «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» προσέθεσε χαρακτηριστικά...

Οι παρουσίες «έκπληξη» σε εκδήλωση με ομιλητή τον Μητσοτάκη
Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην στάση της Γερμανίας έναντι της χώρας μας μετά τις γερμανικές εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece.

«Η μοίρα μας είναι στα δικά μας χέρια» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην χώρα μας είπε ότι χρειάζεται ένα ελληνικής ιδιοκτησίας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και υποστήριξε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν πιστεύει στις απαραίτητες αλλαγές, ούτε δημιουργεί κλίμα φιλικό στις επενδύσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται οδηγεί σε ύφεση και μιλώντας για την δική του κυβέρνηση είπε ότι θα προχωρήσει στις δομικές μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει από τους εταίρους να χαμηλώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε κάθε περίπτωση, προειδοποίησε, δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων δομικών αλλαγών. Σημείωσε ακόμη ότι ενώ η κυβέρνηση μιλά για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια έχει ήδη συμφωνήσει σε μέτρα για το 2019 και το 2020.

Παρόντες Σημίτης, Γιαννίτσης
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, παρακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεών του, Τάσος Γιαννίτσης και αρκετά στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, η τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιάννης Παπαθανασίου και Πέτρος Δούκας.