09 Οκτωβρίου 2017

Κόρη Πικάσο σε Μακρόν: Έφερες και τη Δουλτσινέα σου μαζί;

Απίστευτες ατάκες από την κόρη του διάσημου ζωγράφου στον Γάλλο Πρόεδρο - Τον επέπληξε γιατί άργησε στο ραντεβού τους - Το προεδρικό ζεύγος εγκαινίασε έκθεση Πικάσο στο Παρίσι

Μακρόν και Μπριζίτ επισκέφθηκαν το Μουσείου Πικάσο στην καρδιά του Παρισιού απολαμβάνοντας από κοντά τα έργα του διάσημου ζωγράφου.
Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του εγκαινίασαν την έκθεση του Πικάσο, υπό τον τίτλο: "1932: Η Ερωτική Χρονιά".

Η ξενάγηση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας διήρκεσε πάνω από μία ώρα ενώ τους περίμενε και μία ευχάριστη έκπληξη. Στην έκθεση τους υποδέχθηκε η κόρη του Πικάσο,Μάγια.



"Καλημέρα νεαρέ. Θα μπορούσα να ήμουν γιαγιά σας ", του είπε η Μάγια και συνέχισε τη κουβέντα." Καλημέρα πρόεδρέ μου, πώς είστε; Έχετε κάποια δικαιολογία που αργήσατε;".



"Ήμουν στο γραφείο",της απάντησε ο Μακρόν.

"Είναι βέβαιο;", τον ρώτησε τότε η Μάγια Πικάσο και πρόσθεσε: "Ααα, έφερε μαζί και την Δουλτσινέα του. Καλημέρα Δουλτσινέα", είπε η Μάγια απευθυνόμενη στην "Πρώτη Κυρία" της Γαλλίας.



Η 82χρονη Μάγια, κόρη της Μαρί Τερέζ Βάλτερ, της επί 45 χρόνια ερωμένης του διάσημου ζωγράφου και ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον Μακρόν να ακούει με προσοχή τα όσα του έλεγε η Μάγια για την έκθεση.



"Αυτό που μου αρέσει σε αυτόν τον ζωγράφο (Πικάσο), είναι ο μεγάλος αισθησιασμός και η αμεσότητα στα έργα του", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.



"Ένας Πικάσο στο Ελιζέ ; Γιατί όχι! Θα ήταν τέλειο!", πρόσθεσε ο ίδιος, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο μουσείο που βρίσκεται στο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού. Ο Γάλλος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στεγάσει το Μέγαρο των Ηλυσίων έργα του διάσημου ζωγράφου αλλά και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών. " Είναι μέσα στα σχέδιά μας", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.



Η έκθεση του Πικάσο, που αποτελείται από 100 έργα,θα διαρκέσει στο Παρίσι μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.Τον προσεχή Μάρτιο θα μεταφερθεί στην Tate Modern του Λονδίνου.