21 Οκτωβρίου 2017

Κατηγορούν Ιταλίδα ηθοποιό επειδή είπε πως ήταν θύμα του Γουάινσταϊν- «Αυτό δεν θεωρείται βιασμός, αλλά πορνεία»

[Πάντως έχει χαθεί η μπάλα! Η άλλη πάει οικειοθελώς στο δωμάτιό του και του κάνει μασάζ... και μετά λέει με παρενόχλησε σεξουαλικά! Δηλ. όταν σου λέει πάμε στο δωμάτιό μου και πας, τι περιμένεις; Να παίξετε μπιρίμπα;
Και για να τα λέμε όλα: Σε πολλές πρότεινε διάφορα αλλά δεν ενέδωσαν όλες! Και αυτές που ενέδωσαν, ενέδωσαν επειδή ήθελαν αντάλλαγμα... όχι απαραίτητα λεφτά σαν τις πο@τάνες αλλά προφανώς ρόλους. Ας μην γελιόμασε: Αν τα ίδια τους τα έλεγε κάποιος φτωχομπινές δεν θα τα άκουγαν καν...]

Από την πατρίδα της, την Ιταλία, έφυγε η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Άσια Αρτζέντο, μετά την αποκάλυψή της ότι ήταν και αυτή ένα από θύματα του Χάρβει Γουάινστάιν.

Η Αρτζέντο εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, μετά την «επίθεση» που δέχθηκε από τους Ιταλούς, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως «θύμα της ντροπής».

Συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης της δεξιάς εφημερίδας «Giornale» κατηγόρησε την Άσια και την χαρακτήρισε δειλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ηθοποιός δεν είναι θύμα, αλλά συνεργάτης στο έγκλημα.



Στην στήλη του ο αρχισυντάκτης έγραψε χαρακτηριστικά «Πρώτα συμβαίνει, μετά κλαψουρίζουν και προσποιούνται ότι το μετάνοιώσαν».

Το απίστευτο είναι πως δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που κατηγορούν την Αρτζέντο, καθώς ο βουλευτής Ρενάτο Φαρίνα της επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας πως η σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν δεν πρέπει να θεωρηθεί βιασμός, αλλά πορνεία.



Ο πολιτικός Βίττοριο Σγκάρμπι πήγε τη δήλωση ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Weinstein ήταν το θύμα.

Από την πλευρά της η ηθοποιός στέλνει τα δικά της μηνύματα μέσω social media.

"Δεν βλέπω τι μπορώ να κάνω εκεί», δήλωσε για την απόφασή της να εγκαταλείψει την Ιταλία. «Θα επανέλθω όταν βελτιωθούν τα πράγματα για να πολεμήσω μαζί με όλες τις άλλες γυναίκες».



Η Αρτζέντο έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας, ενώ έχει ξεκινήσει μία διαδικτυακή εκστρατεία, όπου προτρέπει τος γυναίκες να αφηγηθούν τις δικές τους κακές εμπειρίες περί κακοποίησης.