25 Οκτωβρίου 2017

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΤΙ ΚΛΕΒΟΥΝ!Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Φωτογραφική διάταξη και στο Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών!

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Εκτός από τη φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 27 για το συνδικαλισμό, υπάρχει και άλλη στο Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών!

Μια ακόμα φωτογραφική διάταξη στο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα το Armyvoice.gr

Η διάταξη αφορά στο Σώμα Αξιωματικών Οικονομικών και στη σύσταση του νέου Σώματος των Επιθεωρητών.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε το άρθρο 16 είναι φωτογραφικό για να προωθηθούν τρια συγκεκριμένα άτομα που τυγχάνουν της εύνοιας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις που ορίζει να έχουν μεταπτυχιακό σε συγκεκριμένο πεδίο γνώσεων σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη μεταβατικών διατάξεων, προωθεί 3 συγκεκριμένα άτομα για να αναλάβουν την διεύθυνση του υπό σύσταση σώματος.



Τι λέει η φωτογραφική διάταξη; Για να γίνει κάποιος διευθυντής πρέπει να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στα χρηματοοικονομικά και να είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα χρηματοοικονομικά και οικονομικά με εξειδίκευση κατά προτίμηση στην ελεγκτική.

Η φωτογραφική διάταξη μαθαίνουμε ότι προωθεί 3 συγκεκριμένα άτομα που έχουν αυτά τα προσόντα.

Το περίεργο είναι ότι όταν το νομοσχέδιο βγήκε στην διαβούλευση δεν υπήρχε τέτοια “φωτογραφία”. Τι έγινε άραγε και προέκυψε στο νομοσχέδιο όταν κατατέθηκε;



Γιατί δεν ορίζει με μια μεταβατική διάταξη την εφαρμογή σε 4-5 χρόνια ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορέσουν να κάνουν μεταπτυχιακό και να προχωρήσουν;

Πώς ξαφνικά καλείται ο υποδιευθυντής να έχει πανεπιστημιακό τίτλο στα χρηματοοικονομικά και οικονομικά; Πόσοι αξιωματικοί που βρίσκονται σήμερα σε υψηλές βαθμίδες έχουν αυτούς τους τίτλους και πόσοι αποκλείονται;

Πώς με ένα τέτοιο νόμο μηδενίζονται τα χρόνια της καριέρας τους;

O υποδιευθυντής πρέπει να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στα χρηματοοικονομικά και οικονομικά. Συνεπώς με το μεταπτυχιακό είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου. Άρα γίνεται ταξίαρχος.

Τα ερωτήματα ελπίζουμε να απαντηθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική.

http://www.armyvoice.gr/2017/10/nomoschedio-ipetha-fotografiki-diataxi-ke-sto-soma-ikonomikon-epitheoriton.html