19 Οκτωβρίου 2017

Παγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλίσεις Τσίπρα στον Τραμπ

Έντονο παρασκήνιο για τον λογαριασμό του εκσυγχρονισμού των F-16 που διχάζει το κυβερνών κόμμα.

Παγωμάρα επικρατεί σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από τα πλέον επίσημα χείλη στην Ουάσιγκτον για τον λογαριασμό του εκσυγχρονισμού των F-16, ο οποίος κατά τον Ντόναλντ Τραμπ και «τα 2,4 δισ. θα φτάσει αλλά και νέες θέσεις εργασίας -στις ΗΠΑ (!)- θα δημιουργήσει…».

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ήδη από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έσπευσε να «διορθώσει» προς τα κάτω την εκτίμηση Τραμπ κάνοντας λόγο για 1,1 δισ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση από τη μία αποδέχεται απαιτήσεις για μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων και από την άλλη ξοδεύει δισεκατομμύρια για πολεμικά αεροσκάφη, επέλεξε να απαντήσει, με μια προσεκτική διατύπωση, ότι: «Κανείς δεν είναι χαρούμενος όταν μιλάμε για εξοπλισμούς.

Ωστόσο πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά είναι κόστη τα οποία πρέπει να τα αναλάβει το ελληνικό κράτος, διότι διαφορετικά θα πάνε χαμένες επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων». Προφανώς είχε περιέλθει σε γνώση του το δημοσίευμα του «Guardian» ότι «ο Τραμπ πουλάει F-16 αντί 2,4 δισ. στην υπερχρεωμένη Ελλάδα».

Σημειώνει επίσης στο δημοσίευμά της η εφημερίδα ότι ο Νίκος Φίλης και οι 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπογράψει ερώτηση προς τον Πάνο Καμένο για τα F-16 τον Φεβρουάριο, αλλά με άνωθεν εντολή απεσύρθη, αναμένουν την ενημέρωση που θα κάνει με την επιστροφή του ο πρωθυπουργός.

Τότε, πάντως, ο κ. Φίλης είχε εμφανιστεί με επικριτική διάθεση κατά του υπουργού Άμυνας.
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/pagomara-sto-siriza-gia-tis-ipoklisis-tsipra-ston-tramp#.WegyDY_twY0.twitter