02 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΡΕΪΒ ΠΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ! Άλκη Ζέη: Οι επισκέψεις στην Μακρόνησο είναι σαν σχολική εκδρομή

Κατακεραυνώνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν να διοργανώσουν «εκδρομή» στην Μακρόνησο η συγγραφέας Άλκη Ζέη, που προέρχεται από την Αριστερά, έχει κάνει εξορία για τους αγώνες της και έχει γράψει πολλά από τα βιβλία της με το θέμα αυτό.


Σε συνέντευξή της στο ηλεκτρονικό περιοδικό elculture.gr, με αφορμή την έκδοση του 19ου βιβλίου της με τίτλο «Πόσο θα ζήσεις ακόμα γιαγιά;», αναφέρεται στο γεγονός και λέει: «Μου φαίνεται σαν σχολική εκδρομή. Δεν είναι τρόπος αυτός, σε ένα τρόπο μαρτυρίων να πηγαίνεις και να λες τραγουδάκια και να σηκώνεις τη γροθιά σου, σήμερα που δε σε εμποδίζει κανένας να τη σηκώσεις».

Η Άλκη Ζέη, που στην συνέντευξη μιλά κυρίως για την ζωή της και την ιστορία της, απαντά και για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στην Ευρώπη σήμερα: «Γίνεται ένας αναβρασμός και ελπίζω να βγει σε κάτι καλό, γιατί είχε κατακαθίσει το πράγμα. Η προοδευτική Ευρώπη που είχαμε τώρα βράζει, αλλά με τα φασιστικά ανησυχώ πολύ, όλες αυτές οι πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν γίνει πιο φασιστικές».