05 Νοεμβρίου 2017

Μαρία Σπυράκη: Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ στήνει παρακράτος

«Όσο πιο νωρίς γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για την χώρα» λέει σε συνέντευξη της στην Real news η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Tύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη και για ένα επιπλέον λόγο αφού η κυβερνητική πλειοψηφία “αποσυντίθεται” ανάλογα με την “ενδοκυβερνητική τάση” που ικανοποιείται από κάθε νομοσχέδιο.


Για την υπόθεση Αυγενάκη, η Μαρία Σπυράκη υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πλέον χωρίς αιδώ στήνει παρακράτος ξεκαθαρίζοντας πως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει μια διάσταση σκανδάλου σε μια υπόθεση που καθώς φαίνεται δεν έχει κανένα βάθος.

Η ευρωβουλευτής μιλάει για το νέο της ρόλο αλλά και για το αν αποτελεί πρόβλημα ότι πρέπει να μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

«Η ομαδική δουλειά προφανώς διευκολύνει τη δυνατότητά μου να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα που, μεταξύ μας, απέχουν 3 ώρες από την Αθήνα, λίγο λιγότερο χρόνο απο οσο χρειάζεται η βουλευτής Καστοριάς ή ο βουλευτής Ροδόπης για να έρθουν απο τις περιφέρειες τους στην έδρα του εθνικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα» λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κυβερνητική αισιοδοξία ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια, η κα Σπυράκη αναφέρει ότι «η εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση κρύβει τις δεσμεύσεις υπέγραψε σε βάρος των Ελλήνων και κυρίως των πιο αδύναμων. Είναι αυτή η κυβέρνηση που υπέγραψε μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου για το 2019 και το 2020 χωρίς να έχει καμία εντολή.

Αν υπάρχει “καθαρή έξοδος” όπως διατείνονται τα κυβερνητικά στελέχη, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν καταργεί τις δεσμεύσεις που έλαβε έναντι των πιστωτών και μάλιστα πέρα από τον ορίζοντα της θητείας της»;

Τέλος όσον αφορά την εκτίμησή της για το χρόνο των εκλογών απαντάει ότι «όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο.

«Οι πολίτες δεν αντέχουν μια τέτοια κυβέρνηση γιατί δίνουν και το τελευταίο ευρώ που τους απέμεινε στην εφορία. Γιατί αυτή η κυβέρνηση που υποδύεται τη φιλολαϊκή προσβάλει τους ανθρώπους που περιμένουν στις ουρές των νοσοκομείων. Προσβάλει τους συνταξιούχους στην ουρά για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Και οδηγεί την πατρίδα μας στο περιθώριο της Ευρώπης. Στους επόμενους 15 μήνες τα κράτη μέλη που θέλουν και μπορούν θα τρέξουν στη νέα πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απο την ψηφιακή οικονομία, μέχρι την ενιαία αγορά ενέργειας , την αμυντική συνεργασία και το σκληρό πυρήνα του ευρώ. Είναι χρέος μας να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτή τη συζήτηση, όπως κάνει ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του ΕΛΚ. Ο κ. Τσιπρας ούτε μπορεί, ούτε ξέρει να αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο.

Στην ερώτηση για τον Λευτέρη Αυγενάκη και το θέμα που έχει προκύψει με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, η Μαρία Σπυράκη λέει:

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι δε γνώριζε αλλά και σήμερα δε γνωρίζει αν και με ποιόν τρόπο ο συνομιλητής του εμπλέκεται με τη δικαιοσύνη.

Επίσης ο ίδιος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Εκείνο που εμφανώς μας προβληματίζει έντονα είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση πλέον χωρίς αιδώ στήνει παρακράτος . Τέτοιου είδους … στοιχεία χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και στην περίπτωση του κ. Αυγενακη προσπαθώντας ο ίδιος να δώσει μια διάσταση σκανδάλου σε μια υπόθεση που καθώς φαίνεται δεν έχει κανένα βάθος.