09 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση Μητσοτάκη για Κουφοντίνα: Δεν μετάνοιωσε ποτέ για τα εγκλήματά του

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.


«Σήμερα η Ελλάδα παρακολουθεί το πιστόλι της 17Νοέμβρη να βγαίνει με άδεια από την φυλακή. Εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής των αδειών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι νόμοι. Να έχει δείξει ο φυλακισμένος μεταμέλεια και συμμόρφωση.

Για τον Δημήτρη Κουφοντίνα η μεταμέλεια αυτή δεν υπάρχει. Δηλώνει μέσα από τον δημόσιο λόγο του ότι δεν μετανιώνει για όσα έκανε. Καλεί με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τους νέους να ακολουθήσουν τις πράξεις του», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας παρέμβαση για την άδεια που χορηγήθηκε στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετά άλλων ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει για την τρομοκρατία και την ανομία κι όχι να περιορίζεται στο νόμο Παρασκευόπουλου.

«Η ανοχή σε όλους όσους εξακολουθούν να δηλώνουν εχθροί της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική. Στη μνήμη των οικογενειών που υπήρξαν θύματα της τρομοκρατίας οφείλουμε να φωνάξουμε ως εδώ».

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης Μητσοτάκη
– Ο Κουφοντίνας είναι ιδεολογικός καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών.

– Λέει σε νέους να ακολουθήσουν το δρόμο του, να γίνουν τρομοκράτες

– Ζητώ μία ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα από την κυβέρνηση.

– Μην μας πείτε ότι και ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε βγει με άδεια. Κακώς βγήκε.

– Υπάρχει και μία άλλη διάσταση. Πότε ακριβώς παίρνεται αυτή η απόφαση. Πριν από τρεις μέρες κάποια νέα παιδιά αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στα Εξάρχεια γεννιέται μία νέα γενιά τρομοκρατών με σχέσεις με το κοινό έγκλημα.

– Είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. Την ώρα που ομάδες τραμπούκων που κινούνται εκτός της νομιμότητας με την ανοχή της κυβέρνησης.

– Πριν από δυο ημέρες ο υπουργός Παιδείας εγκάλεσε δημόσια έναν πρύτανη ελληνικού πανεπιστημίου επειδή καλεί την αστυνομία στο πανεπιστήμιο λες και η ΕΛ.ΑΣ είναι ο εχθρός και όχι ο κάθε εγκληματίας που μπαίνει στο πανεπιστήμιο.

– Την ώρα που ο κ.Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί μαζί με διάφορους θαυμαστές του η δική μας σκέψη είναι στη μνήμη αλλά και στους συγγενείς στις μητέρες, στις συζύγους, στα παιδιά στους φίλους όσων δολοφόνησε η 17Ν.

– Θα πρέπει να φωνάξουμε «έως εδώ»