28 Νοεμβρίου 2017

Μαθήματα για μικρούς μουσουλμάνους: Οι γυναίκες να μη λένε «όχι» στο σεξ και να δέρνονται προς συνετισμό!

Ένα βιβλίο σε μια βιβλιοθήκη σχολείου με τίτλο «Οι γυναίκες που αξίζουν να πάνε στην κόλαση», έλεγε ότι ήταν λάθος για τις συζύγους για να δείχνουν «αχαριστία στο σύζυγό τους» ή «να έχουν υψηλές φιλοδοξίες»


Βιβλία που εγκρίνουν την ενδοοικογενειακή βία και λένε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να αρνηθούν πρόταση του συζύγου τους για... σεξουαλικά παιχνίδια, είναι ανάμεσα σε μια σειρά σεξιστικών υλικών που έχουν βρει οι επιθεωρητές στα ισλαμικά σχολεία της Βρετανίας. Ο φορέας ελέγχου (watchdog) εκπαίδευσης έχει συντάξει ένα αρχείο με τα χειρότερα παραδείγματα.

Το Γραφείο Προτύπων στην Εκπαίδευση, Υπηρεσίες για παιδιά και Δεξιοτήτων (Ofsted) ανακάλυψε ένα βιβλίο σε μια βιβλιοθήκη σχολείου με τίτλο «Οι γυναίκες που αξίζουν να πάνε στην κόλαση», το οποίο έλεγε ότι ήταν λάθος για τις συζύγους για να δείχνουν «αχαριστία στο σύζυγό τους» ή «να έχουν υψηλές φιλοδοξίες», σύμφωνα με τους Times. Αναφέρεται επίσης σε λεπτομερείς για «κακόβουλες» γυναίκες που είναι «δοκιμασία για τους άνδρες». Στις σελίδες του οι μαθητές διαβάζουν: «Στις αρχές του 20ου αιώνα ξεκίνησε ένα κίνημα για την ελευθερία των γυναικών με βασικό στόχο την οδήγηση των γυναικών προς ανώμαλες συνήθειες».

Ένα άλλο σχολείο που επισκέφτηκε το Ofsted, ενθάρρυνε τα παιδιά στην ανάγνωση ενός κειμένου που έθετε σε αντίθεση τις «ευγενείς γυναίκες της Ανατολής» που προστατεύουν τη σεμνότητα τους φορώντας πέπλο, ενώ η «εσωτερικά ξεσκισμένες γυναίκες της Δύσης» προσελκύουν άνδρες και αφήνουν το σπίτι τους για να τρέχουν σε κινηματογράφους και καφετέριες.
Άλλο υλικό ισχυρίστηκε ότι σε ένα μουσουλμανικό γάμο «η σύζυγος δεν επιτρέπεται να αρνηθεί το σεξ στο σύζυγό της» ή «να φύγει από το σπίτι όπου ζει χωρίς την άδειά του». Αγόρια και κορίτσια διδάχθηκαν επίσης ότι «ο άνδρας μπορεί να τη δείρει για να τη συνετίσει». Σημείο του βιβλίου που επισημαινόταν ιδιαίτερα από τους δασκάλους έλεγε ότι οι γυναίκες είχαν την ευθύνη «να κυοφορούν μόνο παιδιά και να τους ανατρέφουν ως μουσουλμάνους».

Οι κοινωνικές συμπεριφορές που περιέχονται στα βιβλία της βιβλιοθήκης φαίνεται να έχουν «περάσει» στις εργασίες των παιδιών. Επιθεωρητές του Ofsted, βρήκαν ότι ένας φοιτητής απάντησε σε μία εργασία λέγοντας ότι οι γυναίκες έχουν την ευθύνη «μόνο για να φέρνουν παιδιά στον κόσμο και να τα ανατρέφουν ως μουσουλμάνους» , ενώ οι άνδρες θα πρέπει να είναι «προστάτες των γυναικών». Σε ένα παράθυρο με τίτλο «καθημερινή ζωή και σχέσεις» ο μαθητής είχε γράψει ότι οι άνδρες είναι «σωματικά ισχυρότεροι» και οι γυναίκες είναι «συναισθηματικά ασθενέστερες». Η εργασία ήταν γεμάτη από κόκκινα σημάδια επιδοκιμασίας από τον καθηγητή.

Το Ofsted είπε ότι τα βιβλία και τα γραπτά αποτέλεσαν μία «δυσάρεστη ανάγνωση». Προσθέτει ότι το υλικό που συλλέχτηκε ήταν εκτός «γραμμής» από την κύρια μουσουλμανική σκέψη και προέρχεται από ανεξάρτητες σχολές πίστης και μη εγγεγραμμένα σχολεία.