09 Νοεμβρίου 2017

«Γκρέμισε» το αφήγημα Τσίπρα (ξανά) ο Φίλης: «Δεν περνάμε στον… παράδεισο»

Αγωνιώδεις προσπάθειες κάνουν στο Μαξίμου προκειμένου να χτίσουν το κυβερνητικό αφήγημα περί τέλους των μνημονίων και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, κάτι που φάνηκε και εχθές από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης παίρνοντας το λόγο στην Κοινοβουλευτική ομάδα υποστήριξε πως τον Αύγουστο του 2018 «Bγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, αλλά ο έλεγχος θα συνεχίσει και η επιτροπεία».

Plus500
Για να ξεκαθαρίσει στους συντρόφους του, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ότι «δεν περνάμε από την κόλαση στον παράδεισο».

Ο πρώην υπουργός, τάχθηκε υπέρ του να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια φιλολαϊκή πολιτική και ειδικά στο κομμάτι που σχετίζεται με τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι υψηλά, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στους πλειστηριασμούς προτείνοντας την αντικειμενική αξία ως σημείο εκκίνησης.

Επ’ αυτού ανέφερε ότι υπάρχει και θέμα ταυτότητας. Διότι πρέπει να γίνει σαφές – και δη στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια- ότι «το μνημόνιο δεν είναι δική μας φυσιογνωμία», όπως εξήγησε. Και άρα, δεν πρέπει και να γίνονται πλειστηριασμοί!