29 Νοεμβρίου 2017

Επίθεση Χατζηνικολάου στον Άδωνι για να ξεπλύνει Τσίπρα-Τι απάντησε ο Άδωνις

Γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Facebook:

Για την κριτική του κ. Νίκου Χατζηνικολάου στην άποψή μου ότι μετά την προχθεσινή συζήτηση ο Πρωθυπουργός «μπήκε στο κάδρο της μίζας»

Πριν εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους διαφωνώ με την κριτική που άσκησε στην θέση μου αυτή ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, τόσο στο χθεσινό Δελτίο Ειδήσεων του Αντ1 όσο και σήμερα στον Realfm, ξεκαθαρίζω προς άρση παρεξηγήσεων τα εξής:


Α) ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου αλλά και κάθε δημοσιογράφος έχει το αυτονόητο δικαίωμα να ασκεί κριτική και να κρίνει κάθε φράση, πράξη ή αδράνεια ενός πολιτικού.
Β) ειδικά ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου δεν έχει να αποδείξει τίποτε σε κανέναν διότι όταν έχεις κατορθώσει για τόσα πολλά χρόνια να είσαι στην κορυφή ενός τόσο δύσκολου επαγγέλματος τότε έχεις περάσει τις δυσκολότερες εξετάσεις, αυτές του κοινού.
Γ) εμένα προσωπικά με έχει ωφελήσει πολύ στην σταδιοδρομία μου γί´αυτό και γνωρίζω ότι η κριτική του είναι πάντα καλόπιστη και γί´αυτό απαντώ. Εάν την θεωρούσα κακόπιστη δεν θα είχα ασχοληθεί.
Δ) για την ανάδειξη των θέσεών μας το να εξηγήσουμε χωρίς παρανοήσεις τις θέσεις μας σε ανθρώπους που επηρεάζουν την Κοινή Γνώμη όπως ο κ. Χατζηνικολάου, είναι κρίσιμο για την επιτυχία της πολιτικής μας Μάχης.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Εγώ στην χθεσινή συνέντευξη μου στον Realfm είπα επί λέξει: «με την απόφαση του χθες στην Βουλή ο Πρωθυπουργός να καλύψει απόλυτα τον κ. Πάνο Καμμένο μπήκε και ο ίδιος στο κάδρο της μίζας».
Αυτή μου η δήλωση επικρίθηκε σφόδρα οφείλω λοιπόν και εγώ και στον κ. Χατζηνικολάου αλλά
Και σε σας να εξηγήσω γιατί επιμένω στην ορθότητά της.
Τί έγινε στην Βουλή την Δευτέρα; Τέθηκαν από εμάς αλλά και από αλλά κόμματα συγκεκριμένα ερωτήματα. Ξεχωρίζω ως μείζονα όμως δύο:
Α) γιατί ενώ οι Σαουδάραβες τελικά ήθελαν όπως απεδείχθη 100.000 βλήματα εμείς υπογράψαμε να δώσουμε στον κ. Παπαδόπουλο και την εταιρία του 300.000; Δηλ που θα πήγαιναν τα επιπλέον 200.000;
Β) γιατί αν και η Πρεσβεία μας και σε επίπεδο Πρέσβη και σε επίπεδο Πρόξενου προειδοποίησαν την Κυβέρνησή μας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Καμμένος επέμενε να προχωρήσει με αυτόν με συνέπεια να χαλάσει η δουλειά;

Ποιες ήταν οι απαντήσεις που δόθηκαν σε αυτά τα ερώτηματα από την Κυβέρνηση μετά από 6 ώρες συζήτηση;

Στο Α) καμμία απολύτως! Έκαναν ότι δεν άκουγαν. Όμως 200.000 τετοια βλήματα στα χέρια ενός λαθρεμπόρου όπλων, σε μία περιοχή με διάφορους πολέμους γύρω γύρω αξίζουν το λιγότερο 150.000.000€. Δεν δόθηκε η ευκαιρία στην Κυβέρνηση να απαντήσει; Φυσικά. Η Κυβέρνηση επέλεξε να μην πει τιποτε. Άρα εγώ και κάθε βουλευτής δικαιούμαστε πλέον να υποστηρίζουμε ότι ήσαν έτοιμοι να δώσουν σε κάποιον 150.000.000€ συγγνώμη αλλά εγώ στον πλανήτη που ζω αυτό δεν πιστεύω ότι το κάνει κάποιος δωρεάν....εδώ κρύβονται οι μίζες και είναι μεγάλες. Τώρα εάν η Κυβέρνηση θίγεται από αυτό μου τον ισχυρισμό, δεν έχει παρά να διαλευκάνει αυτά τα σημεία. Το κάνει; Το αντίθετο. κάνει ο,τι Μα ό,τι μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο. Γί´αυτό και αρνήθηκε στην Βουλή να προσκληθεί και ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας και ο κ. Παπαδόπουλος να τελειώνει αυτή η ιστορία και να πάμε παρακάτω. Ο λαός μας λέει «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» αλλά ισχύει και αντιστρόφως, αν φοβάται δεν είναι καθαρός....

Στο Β) η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν εξωφρενική. Είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Πρέσβης μας δεν είναι αξιόπιστος και άρα οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν, διότι δεν εργαζόταν τελικά υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδος αλλά ενός «άλλου μεσάζοντα» ονόματι Σφακιανάκη....αφήνω τις γελοιότητες περί Μαρέβας στην άκρη και πάω στην Ουσία. Ας υποθέσουμε ότι είναι ειλικρινής ο Πρωθυπουργός και αυτό που λέει το πιστεύει, τότε πως δεν έχει διώξει ακόμη αυτόν τον Πρέσβη όχι από το Ριάντ αλλά από το Διπλωματικό Σώμα γενικώς; Υπάρχει Πρέσβης που στέκεται ένα λεπτό στη θέση του την ώρα που εργαζόταν για τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία κατά της Ελλάδος; Έχει κάνει καμμία ενέργεια ο κ. Πρωθυπουργός ή ο ΥΠΕΞ για να τιμωρήσουν αυτόν τον κακό Πρέσβη; Μέχρι τώρα όχι. Πέταξαν την φωτοβολίδα και η ζωή συνεχίζεται....Εμ δε συνεχίζεται κύριε Τσίπρα!

Άρα συνοψίζοντας στις κατηγορίες περί Μίζας που διατυπώθηκαν στην Βουλή η Κυβέρνηση επέλεξε να μήν πει τίποτε και η Κυβέρνηση επέλεξε να μην επιτρέψει καμμία περαιτέρω διερεύνηση. Άρα όλοι μας δικαιούμαστε να λέμε ότι κρύβουν κάτι. Και στο θέμα του Πρέσβη είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι (σήμερα ο κ. Κούρκουλας έχει κάνει μία ανάρτηση που θέτει και μια άλλη πολύ σοβαρή διάσταση και την επίπτωση που θα έχει στα εθνικά μας συμφέροντα η εικόνα ότι όποιος και να μας πλησιάζει με εμπιστευτικές πληροφορίες κινδυνεύει να εκτεθεί, με τον τρόπο που ο Πρωθπουργος αποκάλυψε την εμπιστευτική πηγή του Πρέσβη, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι ένας «άλλος μεσάζων» αλλά ο επίσημος Συμβουλος και του Βασιλιά και του Υπουργού Αμύνης της ΣΑ, εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή και που σημειωτέον όσα είπε και αυτός και ο Πρέσβης επιβεβαιώθηκαν από την εξέλιξη της δυσώδους αυτής Ιστορίας.
Το επιχείρημα ότι αφού δεν έγινε η δουλειά δεν υπάρχει μίζα είναι λογικοφανές αλλά δεν ισχύει. Η απόπειρα λαθρεμπορίας είναι αυτοτελές αδίκημα άσχετα αν η απόπειρα τελεσφόρησε ή όχι. Προφανώς αν τα έπαιρναν η ποινή θα ήταν βαρύτερη αλλά εδώ υπεγράφη μια συμφωνία που αν ο μεσάζων Παπαδόπουλος είχε βρει την εγγυητική θα είχε ήδη πάρει τα βλήματα. Άρα η απόπειρα έχει γίνει.
Όμως η κριτική του κ. Χατζηνικολάου, επαναλαμβάνω καλόπιστη, είναι και σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι ώρα αυτή να κυριαρχήσει η λάσπη ή έστω οι υπόνοιες στην πολιτική μας ζωή την ώρα που έχουμε τόσα στοιχήματα να κερδίσουμε;

Το ερώτημα είναι ενδιαφέρον αλλά κατά την γνώμη μου απαντιέται παρά πολύ εύκολα! Ναι!
Γιατί ναι; Διότι για να βγούμε από την κρίση ο Λαός πρέπει να εμπιστεύεται την ηγεσία του, άρα αν οι μισοί νομίζουν ότι δεν εργάζεται η Κυβέρνηση για το καλό της Χώρας αλλά για να βγάζουν λεφτά έχουμε πρόβλημα. Άρα αυτά πρέπει να τα λύσουμε άμεσα καίρια και αποφασιστικά. Οι προσπάθειες να συσκοτισθούν από την Κυβέρνηση είναι ύποπτες και αυτές πρέπει να καταγγελθούν από το σύνολο των έντιμων πολιτών και όχι φυσικά η προσπάθεια να αποδειχθεί η τιμιότητα τους.

Αλλά και θεσμικά Αν το δούμε, δεν είναι θεσμικό και Συνταγματικό Καθήκον της Αντιπολιτεύσεως να ελέγχει την Κυβέρνηση για τέτοιου είδους θέματα; Και αν η Κυβέρνηση πει διάφορες δικαιολογίες, η Αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να τις δεχθεί ειδικά την ώρα που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρυφτούν;

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς είναι καθήκον της Αντιπολιτεύσεως να προχωρήσει την έρευνα αυτής της Ιστορίας μέχρι τέλους, όπως ακριβώς ξεκαθάρισε στην Βουλή ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εγώ άλλωστε δεν είπα ότι ο Πρωθυπουργός πήρε Μίζα, δεν το ξέρω ελπίζω να αποδειχθεί ότι δεν πήρε αλλά ότι μπήκε στο κάδρο της δηλ στην Ιστορία αυτή εν γένει, ενώ μέχρι προχθές εκεί ήταν μόνος του ο κ. Πάνος Καμμένος.

Οφείλω και μια παρατήρηση ύφους, είναι σωστό ένας αστός πολιτικός όπως εγώ να τα λέει έτσι ωμά; Αυτό αγαπητοί θα το κρίνετε εσείς, όποιος δεν συμφωνεί δεν θα με ψηφίσει, όποιος συμφωνεί θα με ψηφίσει και όποιος πιστεύει ότι πρέπει και άλλοι να τα λένε έτσι θα με υποστηρίξει φανατικά για να παρακινήσει και άλλους στο ίδιο στυλ. Έτσι δουλεύουν οι Δημοκρατίες. Στο μέτρο που με αφορά σε μια Κυβέρνηση που έλεγε προδότη τον πρώην Πρωθυπουργό, που έλεγε στην Βουλή ότι τα παίρνει και όταν γίνει Κυβέρνηση θα τα αποκαλύψει, που όπως καταγγέλεται στην Εξεταστική προσπάθησε να κατασκευάσει έγγραφα για να με ενοχοποιήσει, που συκοφαντεί συστηματικά την σύζυγο του Αρχηγού της ΝΔ μόνον και μόνον για πολιτικούς λόγους, δεν αισθάνομαι καμμία απολύτως υποχρέωση αστικής ευγένειας. Αυτή είναι για όσους την αξίζουν και κυρίως την καταλαβαίνουν.

Ακολουθεί το κατά λέξη σχόλιο του κ. Νίκου Χατζηνικολάου για λόγους ισορροπίας αφού ξεκαθαρίσω ότι θα διαγράψω κάθε ύβρη διότι η συζήτηση είναι σοβαρή και το καλόπιστο του σχόλιο με ωφέλησε καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να γράψω αυτό το κείμενο και να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη.