08 Νοεμβρίου 2017

Σπυράκη: Καθ' όλα νόμιμη η συμμετοχή της Μαρέβας στην εταιρεία στα Κέιμαν

Η συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε εταιρεία που εμφανίζεται στα Paradise Papers ήταν καθ' όλα νόμιμη και δημοσίως γνωστή, τόνισαν η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».


Η κυρία Σπυράκη σημείωσε ότι η κυρία Μητσοτάκη δραστηριοποιήθηκε μόνο κατά την περίοδο 2010-2012, διάστημα κατά το οποίο το ζεύγος Μητσοτάκη βρισκόταν σε διάσταση, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η εταιρεία προκάλεσε οικονομική ζημία στη Μαρέβα.

Προσέθεσε πως θεματοφύλακες της επιχείρησης ήταν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JP Morgan και Goldman Sachs, που αποτελούν εγγύηση για τη νομιμότητα όλων των δραστηριοτήτων. Ξεκαθάρισε πως η κυρία Γκραμπόφσκι ουδέποτε έχει βγάλει παρανόμως κεφάλαια από την Ελλάδα, ούτε έχει «ξεπλύνει» χρήματα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του επισήμανε ότι δημοσίευμα για τη μετοχική συμμετοχή της κυρίας Γκραμπόφσκι στην εταιρεία, που είχε έδρα τα Νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική Θάλασσα, είχε υπάρξει και πριν από έναν χρόνο στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη, όμως στον έλεγχο που ακολούθησε δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο.

Τόσο η κυρία Σπυράκη όσο και ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισαν ότι η εν λόγω εταιρεία αναγράφεται ακόμα και στο δημόσιο βιογραφικό σημείωμα της κυρίας Γκραμπόφσκι και δεν αποτελεί τίποτε κρυφό, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα γνωστό θέμα.

«Η Μαρέβα είναι προπέτασμα καπνού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρύψει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Για «κέντρο διανομής» ειδήσεων του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο η κυρία Σπυράκη, υποστηρίζοντας ότι φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης απλώς αντιγράφουν και αναδημοσιεύουν παλιές ειδήσεις για να αποφύγουν να μιλήσουν για πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, όπως η εγκληματικότητα.