09 Νοεμβρίου 2017

Χτυπάνε τη Μαρέβα για να «κρύψουν» τον Καμμένο, την ώρα που η «Αυγή» έχει ως μέτοχο μία offshore

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη. Τα αποτελέσματά της σε πρώτο χρόνο «ενθαρρυντικά» για αυτόν που την εκτελεί, όμως σε βάθος χρόνου φθίνουν και λειτουργούν ως «μπούμερανγκ» για τον εκάστοτε «μάγειρα».


Το να ρίχνει κάποιος λάσπη στον ανεμιστήρα, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, δεν αποτελεί καινούργια τακτική στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η κυβέρνηση δείχνει πάντως να γνωρίζει τους κανόνες του συγκεκριμένου «παιχνιδιού», κάτι που αποδεικνύεται και  στη διαχείριση της υπόθεσης των paradise papers.

Από τη στιγμή μάλιστα που έγινε γνωστή η αναφορά του ονόματος της συζύγου του προέδρου της ΝΔ στη σχετική λίστα, μία επικοινωνιακή «καταιγίδα» ξέσπασε.

Μέσα πάντως σε αυτόν τον ορυμαγδό δηλώσεων και καταγγελιών, καλό θα ήταν να βρούμε ένα λεπτό ψυχραιμίας για να αναρωτηθούμε:

Τι μάθαμε τελικά μέσα από την μεγάλη «αποκάλυψη» που με τόση μεγάλη επιμέλεια προετοίμασε επικοινωνιακά το Μέγαρο Μαξίμου;

Μάθαμε πως  η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη δημιούργησε  ως επιχειρηματίας του χρηματοοικονομικού τομέα, με απόλυτα νόμιμο τρόπο, το 2010, με ένα ακόμη τραπεζικό στέλεχος που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στην Deutche Bank, την εταιρεία «Eternia Capital Management», αντικείμενο της οποίας ήταν η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης επενδύσεων. Κάπου εδώ η ουσία τελειώνει και  αρχίζει η πολιτική «σπέκουλα», όπως τονίζεται στην ανάλυση που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που εισηγήθηκαν ακόμη και οι υπουργοί να μπορούν να έχουν εξωχώριες εταιρείες και όταν αντιδράσαμε, απέσυραν την τροπολογία τους» τονίζει πηγή της Πειραιώς , η οποία συμπληρώνει με νόημα ότι κανείς στον  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξηγήσει γιατί ανέχονται στο μετοχικό κεφάλαιο του κομματικού τους εντύπου να συμμετέχει μια Offshore εταιρεία.

Την ίδια ώρα στην Πειραιώς κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι αποκρύπτουν συνειδητά την πραγματικότητα, πως  η κυρία Μητσοτάκη δηλαδή συνέστησε  εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων αλλοδαπού αμοιβαίου κεφαλαίου, στο οποίο συμμετείχαν οι κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας όπως η «Goldman Sachs Execution & Clearing LP» και η «JP Morgan London», τηρώντας τους πιο αυστηρούς κανόνες διαφάνειας και ασφάλειας των συναλλαγών.

Φαίνεται όμως πως αυτό αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνεται η ΝΔ.
Στην Πειραιώς βλέπουν πίσω από την «ενορχηστρωμένη», όπως τη χαρακτηρίζουν, επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, την απελπισμένη προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να κουκουλώσει ένα τεράστιο «σκάνδαλο» που εμπλέκει τον Πάνο Καμμένο.

«Σηκώνουν τους τόνους για την σύζυγο του Μητσοτάκη για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την υπόθεση του υπουργού Άμυνας» σημειώνει στέλεχος της ΝΔ.

Η Πειραιώς χαρακτηρίζει μείζον το θέμα με την προμήθεια από την Σαουδική Αραβία, γιαυτό και ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος τομεάρχης Βασίλης Κικίλιας μαζί με τους  βουλευτές της ΝΔ  που μετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον yπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην ΝΔ, ήταν η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό των φόρων, της λάσπης και της συκοφαντίας.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον “Ρομπέν των φτωχών”.  Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί  σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Όταν μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία. Όταν κορυφαίος Υπουργός του ο  Νίκος Παππάς συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου» σημείωσε η κυρία Σπυράκη.

http://www.liberal.gr/arthro/175806/politiki/2017/chtupane-tin-mareba-gia-na-isonkrupsounsin-ton-kammeno-tin-ora-pou-i-isonaugisin-echei-os-metocho-mia-offshore-.html